meriți să fii surprins
Spanakopita

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
4 catei catel Usturoi Usturoi
450 g g Spanac Spanac
4 bucati bucata Oua Ou
200 g g Branza feta Branza feta
50 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
100 g g Unt Unt
400 g g Foi de placinta Foaie de placinta
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
4 linguri lingura Patrunjel Patrunjel

Spanakopita

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(17)

Mod de preparare

Mai intai decongelam foile de placinta si spanacul. Apoi, intr-o tigaie incapatoare, incingem uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt, cu putina sare, pana ceapa devine translucida.

Spre final, adaugam si usturoiul trecut prin presa sau tocat marunt si le lasam sa se caleasca impreuna inca 1 minut, amestecand des.

Scurgem foarte bine spanacul intr-o sita, apasandu-l cu o lingura de lemn, pana nu mai lasa deloc apa.

Adaugam spanacul si patrunjelul/mararul peste ceapa si usturoi si continuam sa le calim 10 minute, la foc mic, pana amestecul nu mai are deloc lichid. Intre timp, intr-un bol mare, batem ouale ca pentru omleta, adaugam feta scursa de apa si maruntita, grana padano (sau parmesan proaspat razuit), sare si piper dupa gust.

Punem si amestecul de spanac in cel de oua si branza, amestecam bine. Pregatim o tava pentru tarte cu diametrul de 25cm, o ungem bine cu unt, apoi punem prima foaie de placinta, astfel incat sa acopere fundul si peretii tavii. Ungem foarte bine foaia cu unt topit, folosind o lingura de patiserie inainte de a adauga a doua foaie.

Continuam sa facem asta pana epuizam jumatate din foile pentru placinta din pachet. Nu adaugam niciodata o foaie inainte ca cea precendenta sa fie bine unsa cu unt, da? :) Apoi punem umplutura, o nivelam folosind o spatula si incepem sa punem stratul superior de foi, procedand exact ca inainte: foaie de placinta - unt topit - foaie de placinta - unt topit.

La final, nu ne ramane decat sa taiem cu o foarfeca execsul de aluat de pe megini si apoi sa rulam marginile placintei spre interior. Coacem spanakopita 30 min sau pana este frumos rumenita in cuptorul incins la 180°C. O scoatem apoi din cuptor, o lasam cateva minute sa se raceasca, apoi, folosind un cutit foarte ascutit, o feliem.

Am mancat 2 felii fara sa respir si sunt pe punctul de a o manca pe a treia, recunosc! Este absolut delicioasa. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.