meriți să fii surprins
Quiche cu ton

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
125 g g Unt Unt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
Apa Apa
(cat cuprinde)
4 bucati bucata Oua Ou
250 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
250 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
50 g g Branza Emmentaler Branza Emmentaler
450 g g Ton Ton
1 lingurite lingurita Capere Capere
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Quiche cu ton

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(5)

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:Pentru aluat, intr-un bol, amestecati faina cu untul taiat in bucatele. Cand obtineti un aluat nisipos adaugati oul, sarea si apa rece. Framantati bine pana obtineti o coca. Formati apoi o bila, inveliti-o in folie de plastic si puneti-o la frigider timp de 15 - 20 de minute inainte de utilizare.

Mod de preparare quiche:Intindeti aluatul preparat mai devreme pe plansa de lucru presarata cu faina si apoi il puneti in tava unsa cu unt. Taiati surplusul si intepati de mai multe ori cu furculita. Pentru a nu se umfla, acoperiti cu hartie de copt si puneti boabe de fasole sau orez (ce aveti in casa) si coaceti blatul timp de 10 minute la 200°C. Cand este usor rumenit scoateti-l si lasati-l la racit pana pregatiti umplutura.

Pentru umplutura:puneti intr-un bol ouale, laptele, smantana, sare, piper si emmental-ul ras si omogenizati bine totul. In tava, adaugati tonul maruntit, caperele, patrunjelul tocat si amestecul de ou si smantana pregatit mai devreme. Bagati la cuptorul incins, la la 175 °C timp de 45 de minute sau pana cand este bine rumenit.