meriți să fii surprins
Spanakopita (Placinta cu branza feta si spanac)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
6 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
5 bucati bucata Oua Ou
750 g g Spanac Spanac
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 linguri lingura Unt Unt
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
300 g g Branza feta Branza feta
1 linguri lingura Menta Menta
Faina alba de grau Faina alba de grau
(dupa gust)
Unt Unt
(dupa gust)

Spanakopita (Placinta cu branza feta si spanac)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(3)

Mod de preparare

Faina se amesteca cu 4 linguri de ulei de masline, 0,25 lingurita de sare si doua oua si se framanta un aluat omogen. Daca este necesar se mai adauga putina apa rece. Din aluatul obtinut se formeaza o sfera. Se fierbe apa intr-o cratita, se varsa continutul, se usuca bine cratita si se lasa aluatul sub ea, timp de 30 minute.

Intre timp, se scurge bine spanacul si se toaca in bucati mari. Ceapa se toaca cubulete si se prajeste inabusit impreuna cu spanacul, in unt fierbinte. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa putin la racit. Se sfarama branza feta, se bat usor ouale ramase si, toate acestea se amesteca cu spanacul preparat si cu frunzele de menta tocate.

Aluatul se imparte in 6 parti egale, din care se intind foi rotunde, foarte subtiri (diametru cca. 30 cm). Jumatate dintre foile de aluat se asaza in straturi, intr-o forma de copt cu pereti detasabili (diametru 26 cm), iar marginile care nu incap se indoaie usor. Fiecare foaie de aluat se unge cu putin ulei. Deasupra se pune umplutura de spanac si se adauga restul foilor de aluat, presand bine marginile acestora. Se ung si aceste foi cu ulei.

Spanakopita se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana devine crocanta, timp de 40 minute. La jumatatea timpului de coacere se mai unge inca o data cu ulei suprafata placintei.

Se poate servi calda sau rece, taiata felii. Pofta buna!