meriți să fii surprins
Tarta Provence

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
Sare Sare
Piper Piper
130 g g Unt Unt
1 bucati bucata Oua Ou
10 ml ml Apa Apa
Ulei Ulei
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
3 catei catel Usturoi Usturoi
0,5 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
1 bucati bucata Ardei gras verde Ardei gras verde
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Ardei capia Ardei capia
100 g g Pesto verde Pesto verde
250 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
40 g g Rosii uscate Rosii uscate
50 g g Masline verzi Masline verzi
Busuioc Busuioc

Tarta Provence

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:35 h
(71)

Mod de preparare

Pasul 1

Incepe prin a pregati coaja de tarta.

Pune faina intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga untul care este rece si este taiat cubulete si amesteca bine cu mana pana se incorporeaza untul. Adauga oul si apa si framanta din nou pana se obtine un aluat. Pune aluatul intr-o folie alimentara si da-l la rece pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, scoate aluatul de la rece si intinde-l intre 2 foi de copt. Apoi pune-l intr-o tava cu fundul detasabil pe care ai uns-o cu unt (atat pe fund cat si pe pereti) si ai tapetat-o cu hartie de copt.

Taie excesul de aluat de pe margini cu ajutorul unei spatule, inteapa cu furculita si da la cuptor, in cuptorul preincalzit  la 175 °C, timp de 20 de minute. Dupa ce s-a copt, lasa coaja de tarta la racit pentru 10 minute.

Pasul 2

Intre timp, pregateste umplutura.

Pune o tigaie pe foc, adauga ulei, ceapa rosie, usturoiul tocat marunt, ardeiul iute si caleste putin. Adauga ardeiul gras verde, ardeiul gras rosu, ardeiul capia, asezoneaza cu sare si piper si caleste pana devin moi. Pune amestecul de legume calite intr-un bol si incepe sa asamblezi tarta.

Pe coaja de tarta coapta si racita, adauga pesto si intinde-l uniform pe toata suprafata, apoi adauga legumele calite, mozzarella, rosiile uscate si maslinele verzi.

Da din nou tarta la cuptor, la 175°C timp de 20 de minute.

Serveste cu busuioc proaspat. Pofta buna!

Tarta Provence
1:35 h

Tarta Provence

Ingrediente

Faina
300 g
Sare
Piper
Unt
130 g
Ou
1 bucata
Apa
10 ml
Ulei
Ceapa
2 bucata
Usturoi
3 catel
Ardei iute
0.5 bucata
Ardei gras verde
1 bucata
Ardei gras rosu
1 bucata
Ardei capia
1 bucata
Pesto verde
100 g
Branza Mozzarella
250 g
Rosii uscate
40 g
Masline verzi
50 g
Busuioc
Tarta Provence
50 min

Pasul 1

Pas 1 - Tarta Provence

Incepe prin a pregati coaja de tarta.

Pune faina intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga untul care este rece si este taiat cubulete si amesteca bine cu mana pana se incorporeaza untul. Adauga oul si apa si framanta din nou pana se obtine un aluat. Pune aluatul intr-o folie alimentara si da-l la rece pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, scoate aluatul de la rece si intinde-l intre 2 foi de copt. Apoi pune-l intr-o tava cu fundul detasabil pe care ai uns-o cu unt (atat pe fund cat si pe pereti) si ai tapetat-o cu hartie de copt.

Taie excesul de aluat de pe margini cu ajutorul unei spatule, inteapa cu furculita si da la cuptor, in cuptorul preincalzit  la 175 °C, timp de 20 de minute. Dupa ce s-a copt, lasa coaja de tarta la racit pentru 10 minute.

Faina: 300 g
Sare
Piper
Unt: 130 g
Ou: 1 bucata
Apa: 10 ml
Tarta Provence
45 min

Pasul 2

Pas 2 - Tarta Provence

Intre timp, pregateste umplutura.

Pune o tigaie pe foc, adauga ulei, ceapa rosie, usturoiul tocat marunt, ardeiul iute si caleste putin. Adauga ardeiul gras verde, ardeiul gras rosu, ardeiul capia, asezoneaza cu sare si piper si caleste pana devin moi. Pune amestecul de legume calite intr-un bol si incepe sa asamblezi tarta.

Pe coaja de tarta coapta si racita, adauga pesto si intinde-l uniform pe toata suprafata, apoi adauga legumele calite, mozzarella, rosiile uscate si maslinele verzi.

Da din nou tarta la cuptor, la 175°C timp de 20 de minute.

Serveste cu busuioc proaspat. Pofta buna!

Ulei
Ceapa: 2 bucata
Usturoi: 3 catel
Ardei iute: 0.5 bucata
Ardei gras verde: 1 bucata
Ardei gras rosu: 1 bucata
Ardei capia: 1 bucata
Pesto verde: 100 g
Branza Mozzarella: 250 g
Rosii uscate: 40 g
Masline verzi: 50 g
Busuioc
Tarta Provence

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2