
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Foietaj cu pesto
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Desfacem aluatul frantuzesc din ambalaj si, folosind un capac sau o forma rotunda cu diametrul de cca 22cm si decupam cele 3 foi de aluat astfel incat sa avem 3 cercuri identice.
Ungem primul cerc de aluat cu pesto, asezam deasupra al doilea cerc, il ungem de asemenea cu o lingura si jumatate de pesto, intr-un strat uniform si asezam a-3a foaie de aluat. Punem in mijloc o forma mica rotunda, exact in mijlocul cercurilor de aluat.
Taiem apoi fiecare sfert de aluat in 2 parti egale, apoi fiecare felie in alte doua, astfel incet la final sa avem o “floare” cu 12 petale identice. Rasucim fiecare petala de 2 ori apoi o asezam in pozitia initiala, incat sa formeze in nou cercul si sigilam fiecare petala folosind o furculita.
Ungem foietajul cu gelbenus de ou, presaram deasupra grana Padano (sau alt tip de branza, seminte, ierburi aromatice) si dam la cuptorul incins la 200 de grade, 15-20 minute sau pana foietajul este frumos rumenit si a crescut uniform.Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.