meriți să fii surprins
Quiche cu hribi si bacon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

300 g g Faina Faina
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
150 g g Unt Unt

umplutura

150 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
3 bucati bucata Oua Ou
300 g g Ciuperci Ciuperci
(hribi)
25 g g Usturoi Usturoi
80 g g Ceapa Ceapa
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
120 g g Bacon Bacon
60 ml ml Vin alb Vin alb
60 g g Unt Unt

Quiche cu hribi si bacon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(13)

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecam ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il lasam in frigider sa se intareasca si sa se odihneasca.

Intindem aluatul si il asezam intr-otava pentru tarte, cu grija sa imbracam bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot. Intepam baza aluatului cu o furculita pentru a evita sa se umfle si putem safolosim si boabe de fasole pentru a fi siguri ca acesta nu se va umfla la copt. Taiem o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezam hartia pe aluat si boabele de fasole deasupra si dam la cuptorul incins la 170°C timp de 15 minute.

Pentru umplutura, intr-o tigaie incinsa topim unt si calim baconul, usturoiul si ceapa, toate tocate marunt. Adaugam hribii dezghetati si caliti bine, stropim cu vin alb, lasam vinul sa se evapore si lasam sa fiarba la foc mic.

Imediat ce umplutura este gatita adaugam sare, piper si patrunjel tocatmarunt.

Ouale si smantana se bat impreuna. Se asaza umplutura in aluatul precopt, peste carese pun ouale batute cu smantana.

Se introduce la cuptor la 170°C timp de 20 minute.

Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Pofta buna!