
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
300 g g | Faina Faina | ||
2 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | ||
150 g g | Unt Unt |
umplutura
150 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | ||
3 bucati bucata | Oua Ou | ||
300 g g | Ciuperci
Ciuperci (hribi) | ||
25 g g | Usturoi Usturoi | ||
80 g g | Ceapa Ceapa | ||
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
120 g g | Bacon Bacon | ||
60 ml ml | Vin alb Vin alb | ||
60 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listQuiche cu hribi si bacon
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat, amestecam ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il lasam in frigider sa se intareasca si sa se odihneasca.
Intindem aluatul si il asezam intr-otava pentru tarte, cu grija sa imbracam bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot. Intepam baza aluatului cu o furculita pentru a evita sa se umfle si putem safolosim si boabe de fasole pentru a fi siguri ca acesta nu se va umfla la copt. Taiem o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezam hartia pe aluat si boabele de fasole deasupra si dam la cuptorul incins la 170°C timp de 15 minute.
Pentru umplutura, intr-o tigaie incinsa topim unt si calim baconul, usturoiul si ceapa, toate tocate marunt. Adaugam hribii dezghetati si caliti bine, stropim cu vin alb, lasam vinul sa se evapore si lasam sa fiarba la foc mic.
Imediat ce umplutura este gatita adaugam sare, piper si patrunjel tocatmarunt.
Ouale si smantana se bat impreuna. Se asaza umplutura in aluatul precopt, peste carese pun ouale batute cu smantana.
Se introduce la cuptor la 170°C timp de 20 minute.
Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
Pofta buna!