
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Aluat
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
2 linguri lingura | Apa Apa | ||
125 g g | Unt Unt |
Umplutura
250 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
250 g g | Smantana 12% Smantana 12% | ||
260 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
75 g g | Branza Emmentaler Branza Emmentaler |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listQuiche Lorraine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol ingredientele pentru aluat: faina, oul, untul taiat bucatele (trebuie sa fie rece) si apa. Amestecati pana obtineti un aluat. Formati o bila din aluat, inveliti-o intr-o folie de plastic si puneti-o la frigider 45 minute.
Dupa cele 45 de minute, intindeti aluatul pe plansa de lucru pentru omogenizare si apoi puneti-l intr-o forma de tarta. Taiati surplusul de aluat cu un cutit si intepati de mai multe ori cu furculita. Adaugati hartie de copt si pe ea puneti boabe de fasole pentru a se coace uniform. Coaceti blatul timp de 20 minute la 200°C. Cand este usor rumenit scoateti-l si lasati-l la racit
Pentru umplutura, prajiti baconul pana cand se rumeneste. Scoateti-l si puneti-l pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de grasime. Bateti ouale, adaugati smantana si emmentalerul taiat bucatele. Sarati si piperati.
Presarati baconul peste aluatul copt si racit si apoi turnati amestecul de ou, smantana si emmentaler. Bagati din nou in cuptorul incins la 170 °C timp de 45 minute pana cand este bine rumenit. Se poate servi si cald, dar este bun si rece.