meriți să fii surprins
Quiche Lorraine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Aluat

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 bucati bucata Oua Ou
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
2 linguri lingura Apa Apa
125 g g Unt Unt

Umplutura

250 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
4 bucati bucata Oua Ou
250 g g Smantana 12% Smantana 12%
260 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
75 g g Branza Emmentaler Branza Emmentaler

Quiche Lorraine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(28)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol ingredientele pentru aluat: faina, oul, untul taiat bucatele (trebuie sa fie rece) si apa. Amestecati pana obtineti un aluat. Formati o bila din aluat, inveliti-o intr-o folie de plastic si puneti-o la frigider 45 minute.

Dupa cele 45 de minute, intindeti aluatul pe plansa de lucru pentru omogenizare si apoi puneti-l intr-o forma de tarta. Taiati surplusul de aluat cu un cutit si intepati de mai multe ori cu furculita. Adaugati hartie de copt si pe ea puneti boabe de fasole pentru a se coace uniform. Coaceti blatul timp de 20 minute la 200°C. Cand este usor rumenit scoateti-l si lasati-l la racit

Pentru umplutura, prajiti baconul pana cand se rumeneste. Scoateti-l si puneti-l pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de grasime. Bateti ouale, adaugati smantana si emmentalerul taiat bucatele. Sarati si piperati.

Presarati baconul peste aluatul copt si racit si apoi turnati amestecul de ou, smantana si emmentaler. Bagati din nou in cuptorul incins la 170 °C timp de 45 minute pana cand este bine rumenit. Se poate servi si cald, dar este bun si rece.