meriți să fii surprins
Torta Pasqualina

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare Sare
500 g g Spanac Spanac
Ulei Ulei
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
100 g g Parmezan ras Parmezan ras
100 g g Cascaval ras Cascaval ras
500 g g Branza urda Branza urda
2 linguri lingura Faina Faina
Foietaj Foietaj
9 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Oua Ou
(batut)
Susan Susan

Torta Pasqualina

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(10)

Mod de preparare

Pentru inceput, spalam si calim spanacul. Punem un vas pe foc, adaugam sare si spanacul spalat. Il oparim si apoi il luam de pe foc, il scurgem si il tocam.

Intr-un alt vas, adaugam ulei, apoi punem ceapa tocata si legatura de ceapa verde tocata si ea. Lasam 1 minut sa se caleasca si luam de pe foc.

Intr-un vas, adaugam spanacul oparit si tocat, ceapa, ceapa verde calita, oul, parmezanul si amestecam bine totul.

Intr-un alt bol, adaugam urda, ouale batute, sarea si faina si omogenizam.

Intr-o tava cu inel, pe care o ungem cu ulei, adaugam o foaie de aluat de foietaj. Primul strat va fi amestecul de spanac, ceapa si parmezan. Urmatorul strat va fi compozitia de urda, faina si oua.

In compozitia de urda, faina si oua, facem 5 gauri cu lingura si spargem cate un ou in fiecare gaura, astfel incat galbenusul sa ramana intreg. Presaram parmezan ras si punem si a doua foaie de aluat de foietaj. Taiem marginile cu un cutit si restul de aluat il rulam in interior. Ungem cu ou batut, presaram seminte de susan si dam la cuptor la 180°C timp de 50-60 minute.

Pofta buna!