meriți să fii surprins
Quiche cu legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
150 g g Unt Unt
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 linguri lingura Apa Apa
500 g g Legume la tigaie Legume la tigaie
3 bucati bucata Oua Ou
60 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 catei catel Usturoi Usturoi
120 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
50 g g Unt Unt
100 g g Cascaval Gouda Cascaval Gouda

Quiche cu legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(84)

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecati ingredientele si framantati pana obtineti un aluat omogen, lasati in frigider sa se intareasca si sa se odihneasca. Intindeti aluatul si asezati-l intr-o tava pentru tarte, cu grija sa imbracati bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot.

Intepati baza aluatului cu o furculita pentru a evitai sa se umfle si puteti sa folositi si boabe de fasole pentru a fi siguri ca acesta nu se va umfla la copt.

Taiati o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezati hartia si boabele de fasole si dati la cuptorul incins la 170 grade C timp de 15 minute. Dupa ce aveti aluatul pregatit, puteti sa il adaugati cu umplutura si sa il reintroduceti la cuptorul incins la 170 grade C timp de 15-20 minute pana cand umplutura este ferma.

Pentru umplutura, lasati legumele sa se dezghete si sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un vas adanc puneti untul la topit si caliti usturoiul, adaugati legumele, sotati, apoi adaugati laptele si smantana lichida. Lasati sa fiarba si sa se reduca un sfert din cantitatea de lichid, cu grija, la foc mic.

Imediat ce aluatul este copt adaugati in umplutura cascavalul ras si ouale. Turnati umplutura in tava cu grija sa dispuneti uniform legumele in tava si dati la cuptor. Serviti fierbinte, pofta buna!