meriți să fii surprins
Quiche Lorraine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
5 bucati bucata Oua Ou
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
125 g g Unt Unt
2 linguri lingura Apa Apa
300 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
200 g g Branza Emmentaler Branza Emmentaler
300 g g Smantana 20% Smantana 20%
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Quiche Lorraine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(26)

Mod de preparare

1. Cerneti faina, faceti o adancitura la mijloc, in care puneti un ou si sarea.

2. Adaugati untul taiat fulgi si framantati repede, adaugand si apa, putina cate putina, pana obtineti un aluat sfaramicios.

3. Adunati aluatul sub forma de minge, inveliti-l in folie si lasati-l 30 de minute la frigider.

4. Pe o planseta presarata cu faina intindeti aluatul intr-o foaie subtire, cu care imbracati o forma rotunda de tarta (26 cm diametru) si, de asemenea, si marginile formei cu o fasie de circa 3 cm.

5. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita si coaceti-l pe jumatate (timp de 20 minute la o temperatura de 175 grade C).

6. Dupa coacere adaugati cubulete de bacon si cascaval. Bateti restul de oua, adagati smantana, un pic de sare si piper si turnati peste bacon si cascaval.

7. Coaceti inca 20 de minute la o temperatura de 170 grade C. Dupa gust, puteti umple si cu ciuperci, ceapa, sunca de Praga etc. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.