
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Frittata cu orez
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru inceput, punem la fiert orezul intr-un litru de apa cu putina sare. Respectam timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand orezul este fiert, il scurgem din apa in care a fiert si il spalam foarte bine sub jet de apa rece, apoi il lasam la scurs intr-o sita.
Incingem cuptorul la 190℃. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 30x20cm.
Batem ouale ca pentru omleta. Condimentam cu sare si piper. Dupa gust, puteti adauga si ierburi aromatice uscate sau proaspete: oregano, busuioc, rozmarin macinat, patrunjel verde tocat marunt, frunze de busuioc proaspat. Adaugam cascavalul razuit peste oua, amestecam. Punem si orezul fiert, dupa ce s-a racit. Amestecam.
Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei spatule. Ca toping, folosim felii de zucchini si sunca. Dam tava la cuptor timp de 35-40 minute sau pana face o crusta aurie.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: Poti folosi orice tip de orez, de la cel cu bobul rotund si pana la basmati, orez integral, orez rosu sau negru.Poti adauga la toping orice doresti: rosii cherry, boabe de porumb, felii de dovlecei sau vinete, cubulete de bacon etc.
Frittata cu orez este la fel e buna si calda, imediat ce a fost scoasa din cuptor, dar si rece, de la frigider. Trebuie sa ajunga insa la temperatura camerei pentru a putea fi feliata. Din cantitatile date iese o tava de 30x20 cm. Daca doresti sa coci Frittata cu orez intr-o tava mai mare, cum ar fi tava de la aragaz, este ideal sa dublezi cantitatile din reteta. O data racita, Frittata cu orez poate fi feliata oricat de subtire. Astfel este perfecta ca finger-food pentru cei mici sau aperitiv pentru cei mari.