
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
300 g g | Orez Orez | ||
150 g g | Sunca presata
Sunca presata (taraneasca) | ||
0,5 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | ||
3 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | ||
200 g g | Branza
Branza (razuita) | ||
Sare de mare Sare de mare | |||
Piper Piper | |||
Sunca presata Sunca presata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFrittata cu orez
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru inceput, punem la fiert orezul intr-un litru de apa cu putina sare. Respectam timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand orezul este fiert, il scurgem din apa in care a fiert si il spalam foarte bine sub jet de apa rece, apoi il lasam la scurs intr-o sita.
Incingem cuptorul la 190℃. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 30x20cm.
Batem ouale ca pentru omleta. Condimentam cu sare si piper. Dupa gust, puteti adauga si ierburi aromatice uscate sau proaspete: oregano, busuioc, rozmarin macinat, patrunjel verde tocat marunt, frunze de busuioc proaspat. Adaugam cascavalul razuit peste oua, amestecam. Punem si orezul fiert, dupa ce s-a racit. Amestecam.
Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei spatule. Ca toping, folosim felii de zucchini si sunca. Dam tava la cuptor timp de 35-40 minute sau pana face o crusta aurie.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: Poti folosi orice tip de orez, de la cel cu bobul rotund si pana la basmati, orez integral, orez rosu sau negru.Poti adauga la toping orice doresti: rosii cherry, boabe de porumb, felii de dovlecei sau vinete, cubulete de bacon etc.
Frittata cu orez este la fel e buna si calda, imediat ce a fost scoasa din cuptor, dar si rece, de la frigider. Trebuie sa ajunga insa la temperatura camerei pentru a putea fi feliata.Din cantitatile date iese o tava de 30x20 cm. Daca doresti sa coci Frittata cu orez intr-o tava mai mare, cum ar fi tava de la aragaz, este ideal sa dublezi cantitatile din reteta.O data racita, Frittata cu orez poate fi feliata oricat de subtire. Astfel este perfecta ca finger-food pentru cei mici sau aperitiv pentru cei mari.