meriți să fii surprins
Frittata cu orez

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
300 g g Orez Orez
150 g g Sunca presata Sunca presata
(taraneasca)
0,5 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
3 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
200 g g Branza Branza
(razuita)
Sare de mare Sare de mare
Piper Piper

Frittata cu orez

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(12)

Mod de preparare

Pentru inceput, punem la fiert orezul intr-un litru de apa cu putina sare. Respectam timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand orezul este fiert, il scurgem din apa in care a fiert si il spalam foarte bine sub jet de apa rece, apoi il lasam la scurs intr-o sita.

Incingem cuptorul la 190℃. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 30x20cm.

Batem ouale ca pentru omleta. Condimentam cu sare si piper. Dupa gust, puteti adauga si ierburi aromatice uscate sau proaspete: oregano, busuioc, rozmarin macinat, patrunjel verde tocat marunt, frunze de busuioc proaspat. Adaugam cascavalul razuit peste oua, amestecam. Punem si orezul fiert, dupa ce s-a racit. Amestecam.

Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei spatule. Ca toping, folosim felii de zucchini si sunca. Dam tava la cuptor timp de 35-40 minute sau pana face o crusta aurie.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: Poti folosi orice tip de orez, de la cel cu bobul rotund si pana la basmati, orez integral, orez rosu sau negru.Poti adauga la toping orice doresti: rosii cherry, boabe de porumb, felii de dovlecei sau vinete, cubulete de bacon etc.

Frittata cu orez este la fel e buna si calda, imediat ce a fost scoasa din cuptor, dar si rece, de la frigider. Trebuie sa ajunga insa la temperatura camerei pentru a putea fi feliata. Din cantitatile date iese o tava de 30x20 cm. Daca doresti sa coci Frittata cu orez intr-o tava mai mare, cum ar fi tava de la aragaz, este ideal sa dublezi cantitatile din reteta. O data racita, Frittata cu orez poate fi feliata oricat de subtire. Astfel este perfecta ca finger-food pentru cei mici sau aperitiv pentru cei mari.