
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
umplutura
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGalette cu mazare si cartofi, cu sos de iaurt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru a pregati umplutura, taie in felii cartofii dulci (copti in prealabil in coaja). Lasa-i deoparte.
Feliaza o ceapa alba in rondele sau jumatati.
Intr-o tigaie, adauga 1 lingura de ulei extra virgin de masline. Cand s-a infierbantat, adauga ceapa si gateste-o la foc mic spre mediu. Cand a devenit translucida si moale, adauga 1 lingura de otet balsamic. Ia-o de pe foc si las-o la racit.
Pregateste mazarea verde. Pune apa intr-o cratita de dimensiune mica, iar cand a dat in clocot, adauga mazarea congelata. Fierbe-o pentru 3-5 minute. Cand e gata, ia-o de pe foc, stoarce-o de apa si las-o departe.
E timpul sa prepari aluatul: intr-un bol intins, adauga faina, untul moale (la temperatura camerei), si sarea. Amesteca energic cu mainile, pana cand faina a absorbit untul, iar compozitia a capatat o textura faramicioasa, ca de nisip.
Adauga aprox. 50 ml de apa rece, de la frigider, si amesteca. Aluatul nu trebuie framantat, ci doar amestecat pana cand a inceput sa se prinda compozitia.
Cu ajutorul unui sucitor, intinde aluatul intr-o foaie rotunda, de 2-3 mm.
Adauga cartoful copt, mazarea verde si ceapa calita.
Aduna marginile aluatului deasupra compozitiei si tranfera tarta pe o tava intinsa de copt. Coace-o in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aprox. 30 minute sau pana cand marginile aluatului s-au rumenit.
Intre timp, prepara sosul de iaurt. Adauga iaurtul bio intr-un pahar, putina sare, sucul de lamaie si 2 linguri de ulei extravirgin de masline. Taie marunt 5-7 fire de patrunjel proaspat. Adauga-l in sos si amesteca.
Scoate tarta de la cuptor si las-o la racit 5-10 minute. Feliaz-o si serveste-o cu sosul de iaurt cu lamaie. Pofta buna!