meriți să fii surprins
Galette cu mazare si cartofi, cu sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Tarta rustica sau galette este un aperitiv originar din Franta, foarte versatil. Este extrem de gustoasa si satioasa, iar pasii sunt simpli de urmat. Aluatul este sfaramicios si crocant, aproape ca un biscuite, iar aroma de unt din compozitie face o pereche grozava alaturi de legumele dulci. Ceapa trasa la tigaie aduce o nota rustica si completeaza profilul dulce al ingredientelor principale datorita otetului balsamic adaugat la final. Sosul de iaurt nu ar trebui sa lipseasca - este un element fresh si reconfortant, datorita sucului de lamaie din compozitie care intregeste experiente acestui preparat. O delicatesa care te imbie sa mai iei o felie!

Ingrediente

umplutura

2 bucati bucata Cartofi dulci Cartof dulce
(copti in coaja)
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
(medie)
1 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 linguri lingura Otet balsamic Otet balsamic
250 ml ml Apa Apa
200 g g Mazare Mazare
(congelata)
Sare Sare
Piper Piper

aluat

200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
100 g g Unt Unt
Sare Sare
Apa Apa

sos de iaurt

0,25 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 bucati bucata Iaurt Iaurt
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
5 - 7 fire fir Patrunjel Patrunjel
Sare Sare
Piper Piper

Galette cu mazare si cartofi, cu sos de iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(165)

Mod de preparare

Pentru a pregati umplutura, taie in felii cartofii dulci (copti in prealabil in coaja). Lasa-i deoparte.

Feliaza o ceapa alba in rondele sau jumatati.

Intr-o tigaie, adauga 1 lingura de ulei extra virgin de masline. Cand s-a infierbantat, adauga ceapa si gateste-o la foc mic spre mediu. Cand a devenit translucida si moale, adauga 1 lingura de otet balsamic. Ia-o de pe foc si las-o la racit.

Pregateste mazarea verde. Pune apa intr-o cratita de dimensiune mica, iar cand a dat in clocot, adauga mazarea congelata. Fierbe-o pentru 3-5 minute. Cand e gata, ia-o de pe foc, stoarce-o de apa si las-o departe.

E timpul sa prepari aluatul: intr-un bol intins, adauga faina, untul moale (la temperatura camerei), si sarea. Amesteca energic cu mainile, pana cand faina a absorbit untul, iar compozitia a capatat o textura faramicioasa, ca de nisip.

Adauga aprox. 50 ml de apa rece, de la frigider, si amesteca. Aluatul nu trebuie framantat, ci doar amestecat pana cand a inceput sa se prinda compozitia.

Cu ajutorul unui sucitor, intinde aluatul intr-o foaie rotunda, de 2-3 mm.

Adauga cartoful copt, mazarea verde si ceapa calita.

Aduna marginile aluatului deasupra compozitiei si tranfera tarta pe o tava intinsa de copt. Coace-o in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aprox. 30 minute sau pana cand marginile aluatului s-au rumenit.

Intre timp, prepara sosul de iaurt. Adauga iaurtul bio intr-un pahar, putina sare, sucul de lamaie si 2 linguri de ulei extravirgin de masline. Taie marunt 5-7 fire de patrunjel proaspat. Adauga-l in sos si amesteca.

Scoate tarta de la cuptor si las-o la racit 5-10 minute. Feliaz-o si serveste-o cu sosul de iaurt cu lamaie. Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
PătrunjelPătrunjel
Pătrunjel
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,49Lei