
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
umplutura
2 bucati bucata | Cartofi dulci
Cartof dulce (copti in coaja) | |
1 bucati bucata | Ceapa alba
Ceapa alba (medie) | |
1 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
1 linguri lingura | Otet balsamic Otet balsamic | |
250 ml ml | Apa Apa | |
200 g g | Mazare
Mazare (congelata) | |
Sare Sare | ||
Piper Piper |
aluat
200 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
100 g g | Unt Unt | |
Sare Sare | ||
Apa Apa |
sos de iaurt
0,25 bucati bucata | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
1 bucati bucata | Iaurt Iaurt | |
2 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
5 - 7 fire fir | Patrunjel Patrunjel | |
Sare Sare | ||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGalette cu mazare si cartofi, cu sos de iaurt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru a pregati umplutura, taie in felii cartofii dulci (copti in prealabil in coaja). Lasa-i deoparte.
Feliaza o ceapa alba in rondele sau jumatati.
Intr-o tigaie, adauga 1 lingura de ulei extra virgin de masline. Cand s-a infierbantat, adauga ceapa si gateste-o la foc mic spre mediu. Cand a devenit translucida si moale, adauga 1 lingura de otet balsamic. Ia-o de pe foc si las-o la racit.
Pregateste mazarea verde. Pune apa intr-o cratita de dimensiune mica, iar cand a dat in clocot, adauga mazarea congelata. Fierbe-o pentru 3-5 minute. Cand e gata, ia-o de pe foc, stoarce-o de apa si las-o departe.
E timpul sa prepari aluatul: intr-un bol intins, adauga faina, untul moale (la temperatura camerei), si sarea. Amesteca energic cu mainile, pana cand faina a absorbit untul, iar compozitia a capatat o textura faramicioasa, ca de nisip.
Adauga aprox. 50 ml de apa rece, de la frigider, si amesteca. Aluatul nu trebuie framantat, ci doar amestecat pana cand a inceput sa se prinda compozitia.
Cu ajutorul unui sucitor, intinde aluatul intr-o foaie rotunda, de 2-3 mm.
Adauga cartoful copt, mazarea verde si ceapa calita.
Aduna marginile aluatului deasupra compozitiei si tranfera tarta pe o tava intinsa de copt. Coace-o in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aprox. 30 minute sau pana cand marginile aluatului s-au rumenit.
Intre timp, prepara sosul de iaurt. Adauga iaurtul bio intr-un pahar, putina sare, sucul de lamaie si 2 linguri de ulei extravirgin de masline. Taie marunt 5-7 fire de patrunjel proaspat. Adauga-l in sos si amesteca.
Scoate tarta de la cuptor si las-o la racit 5-10 minute. Feliaz-o si serveste-o cu sosul de iaurt cu lamaie. Pofta buna!