meriți să fii surprins
Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
Sare Sare
90 g g Grasime de cocos Grasime de cocos
(unt)
100 ml ml Apa Apa
(rece)
Ulei Ulei
2 catei catel Usturoi Usturoi
250 g g Ciuperci Ciuperci
250 g g Spanac Spanac
Piper Piper
250 g g Linte Linte
(verde)
600 ml ml Supa de legume Supa de legume
100 g g Iaurt din soia Iaurt din soia
1 lingurite lingurita Tahini Tahini
0,5 bucati bucata Lamai Lamaie
2 catei catel Usturoi Usturoi
(tocati marunt)
20 ml ml Ulei Ulei

Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(61)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune faina intr-un bol, sare, untul de cocos si incorporeaza-l pe acesta in faina pana cand obtii un aluat nisipos.

Apoi adauga apa rece si amesteca pana obtii un aluat compact pe care il formezi ca o bila, il invelesti in folie alimentara si il dai la frigider pentru minim 30 de minute.

Pasul 2

Pune intr-o tigaie ulei, usturoiul tocat marunt  si lasa-l 1 minut.

Adauga ciupercile taiate cubulete si lasa-le pe foc 5 minute.

Apoi adauga spanacul in transe si mai lasa pe foc 1, 2 minute sau pana se inmoaie spanacul.

Asezoneaza cu sare si piper.

Pune amestecul de ciuperci cu spanac intr-un bol si ocupa-te de piureul de linte.

Pasul 3

Pune lintea verde la fiert in supa de legume timp de 30 minute sau pana cand se patrunde foarte bine lintea si supa scade.

Ia de pe foc,  lasa 5 minute la racit si apoi blenduieste si gata piureul.

Pasul 4

Pune iaurtul intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga tahini, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul si omogenizeaza bine totul.

Serveste tartele cu sosul de iaurt cu tahini.

Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte
2:00 h

Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte

Ingrediente

Faina
300 g
Sare
Grasime de cocos (unt)
90 g
Apa (rece)
100 ml
Ulei
Usturoi
2 catel
Ciuperci
250 g
Spanac
250 g
Piper
Linte (verde)
250 g
Supa de legume
600 ml
Iaurt din soia
100 g
Tahini
1 lingurita
Lamaie
0.5 bucata
Usturoi (tocati marunt)
2 catel
Ulei
20 ml
Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte
50 min

Pasul 1

Coaja de tarta

Pune faina intr-un bol, sare, untul de cocos si incorporeaza-l pe acesta in faina pana cand obtii un aluat nisipos.

Apoi adauga apa rece si amesteca pana obtii un aluat compact pe care il formezi ca o bila, il invelesti in folie alimentara si il dai la frigider pentru minim 30 de minute.

Faina: 300 g
Sare
Grasime de cocos (unt): 90 g
Apa (rece): 100 ml
Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte
15 min

Pasul 2

Umplutura ciuperci cu spanac

Pune intr-o tigaie ulei, usturoiul tocat marunt  si lasa-l 1 minut.

Adauga ciupercile taiate cubulete si lasa-le pe foc 5 minute.

Apoi adauga spanacul in transe si mai lasa pe foc 1, 2 minute sau pana se inmoaie spanacul.

Asezoneaza cu sare si piper.

Pune amestecul de ciuperci cu spanac intr-un bol si ocupa-te de piureul de linte.

Ulei
Usturoi: 2 catel
Ciuperci: 250 g
Spanac: 250 g
Sare
Piper
Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte
45 min

Pasul 3

Piure cu linte verde

Pune lintea verde la fiert in supa de legume timp de 30 minute sau pana cand se patrunde foarte bine lintea si supa scade.

Ia de pe foc,  lasa 5 minute la racit si apoi blenduieste si gata piureul.

Linte (verde): 250 g
Supa de legume: 600 ml
Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte
10 min

Pasul 4

Sos de iaurt cu tahini

Pune iaurtul intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga tahini, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul si omogenizeaza bine totul.

Serveste tartele cu sosul de iaurt cu tahini.

Iaurt din soia: 100 g
Sare
Piper
Tahini: 1 lingurita
Lamaie: 0.5 bucata
Usturoi (tocati marunt): 2 catel
Ulei: 20 ml
Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4