
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
600 g g | Fructe de mare Fructe de mare | |
250 g g | Branza feta Branza feta | |
300 g g | Rosii Rosie | |
200 g g | Ardei gras Ardei gras | |
Ardei iute Ardei iute | ||
150 g g | Ceapa Ceapa | |
3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
80 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
20 g g | Busuioc Busuioc |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFructe de mare Saganaki
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o craticioara calim in ulei de masline ceapa taiata julienne subtire, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul tocat marunt, peste care punem busuiocul rupt.
Taiem rosiile si ardeiul gras cuburi mari de aceeasi dimensiune, punem in craticioara ardeiul gras, lasam sa se caleasca, iar la final adaugam rosiile.
Fructele de mare le punem in ultimul moment in craticioara pentru ca sunt prefierte, iar dupa ce amestecam totul, asezonam cu sare si piper, varsam tot continutul intr-un vas de cuptor in care putem face si servirea.
Rupem bucatile de branza feta si le presaram deasupra, apoi punem vasul in cuptorul incins la 200°C timp de 15 minute, cat sa se gratineze branza.
La final, adaugam deasupra patrunjelul tocat marunt si stoarcem lamaia, servim cu paine prajita sau pita greceasca incalzita in cuptor.
Spor la gatit!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.