meriți să fii surprins
Fructe de mare Saganaki

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

600 g g Fructe de mare Fructe de mare
250 g g Branza feta Branza feta
300 g g Rosii Rosie
200 g g Ardei gras Ardei gras
Ardei iute Ardei iute
150 g g Ceapa Ceapa
3 catei catel Usturoi Usturoi
80 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
20 g g Busuioc Busuioc

Fructe de mare Saganaki

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(14)

Mod de preparare

Intr-o craticioara calim in ulei de masline ceapa taiata julienne subtire, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul tocat marunt, peste care punem busuiocul rupt.

Taiem rosiile si ardeiul gras cuburi mari de aceeasi dimensiune, punem in craticioara ardeiul gras, lasam sa se caleasca, iar la final adaugam rosiile.

Fructele de mare le punem in ultimul moment in craticioara pentru ca sunt prefierte, iar dupa ce amestecam totul, asezonam cu sare si piper, varsam tot continutul intr-un vas de cuptor in care putem face si servirea.

Rupem bucatile de branza feta si le presaram deasupra, apoi punem vasul in cuptorul incins la 200°C timp de 15 minute, cat sa se gratineze branza.

La final, adaugam deasupra patrunjelul tocat marunt si stoarcem lamaia, servim cu paine prajita sau pita greceasca incalzita in cuptor.

Spor la gatit!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.