meriți să fii surprins
Quiche Lorraine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

230 g g Unt Unt
350 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 linguri lingura Zahar Zahar
100 ml ml Apa Apa
125 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
3 bucati bucata Oua Ou
400 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
1,5 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 varfuri varf Nucsoara Nucsoara
4 fire fir Ceapa verde Ceapa verde
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 linguri lingura Unt Unt

Quiche Lorraine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(5)

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de aluat pentru quiche. Trebuie sa il lucram foarte repede, fiind un aluat pe baza de unt, cu cat intra mai mult in contact cu mainile noastre calde, cu atat untul se topeste mai mult, ia mai multa faina si implicit nu mai este la fel de usor si fraged. Asa ca vom folosi un robot de bucatarie.

Punem untul taiat cubulete, faina, sarea si zaharul si amestecam pe functia pulse de cateva ori, pana compozitia are textura de pesmet. Adaugam apoi treptat apa, lingura cu lingura.

Adaugam intre 60 si 100 ml de apa foarte rece (pentru a o raci foarte mult putem adauga cuburi de gheata), pana aluatul incepe sa se lege cand il strangem intre degete. Nu exagerati cu apa, aluatul nu trebuie sa fie umed. Amestecam tot cu blenderul pe functia pulse.

Mutam apoi aluatul obtinut pe o folie alimentara, formand un disc. Infasuram aluatul folosind folia si il dam la rece pentru 30 de minute inainte de folosire.

Pentru umplutura: Prajim cubuletele de bacon intr-o tigaie, fara adaos de grasime pentru ca vor lasa ele suficienta. Le prajim pana sunt rumenite si crocante, amestecand des, apoi le scoatem o farfurie, pe servetel, pentru a scurge excesul de grasime. Batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam smantana dulce si amestecam bine. La final adaugam ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, sarea, piperul si nucsoara proaspat macinata. Amestecam bine compozitia.

Dupa ce aluatul a stat 30 min la rece, il intindem pe planseta pudrata cu putina faina, apoi il asezam in tava tapetata cu unt si faina si il intepam din loc in loc cu furculita. Peste aluat punem hartie de copt si o greutate (poate fi orez, sare, fasole) apoi il coacem 8 minute, in cuptorul incins la 200 grade celsius. Dupa cele 8 minute, indepartam hartia de copt si il mai coacem 2 - 3 minute sau pana incepe sa prinda culoare.

Scoatem tava din cuptor si scadem temperatura la 180 grade celsius. Punem cubuletele de bacon peste aluatul fierbinte, apoi turnam amestecul de oua si smantana dulce. Punem cubuletele de unt si dam totul la cuptor 25 - 30 minute sau pana quiche-ul incepe sa se rumeneasca si este bine legat.

Quiche Lorraine se poate servi atat rece cat si cald, dar cu cat e mai rece, cu atat e mai usor de feliat si, sincera sa fiu, pe timp de vara mi se pare mult mai potrivit rece ca gustare sau la micul dejun sau chiar cina. Insa asta e doar o optiune personala :)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.