meriți să fii surprins
Eliopites

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
150 g g Unt Unt
Sare Sare
75 ml ml Apa Apa
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
100 g g Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
Menta Menta
1 bucati bucata Oua Ou
(pentru uns)
Susan Susan

Eliopites

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:35 h
(13)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune faina intr-un bol impreuna cu untul rece si sarea. Amesteca cu mana pana se incorporeaza untul si se formeaza un aluat nisipos. Adauga apa si mai amesteca.

Presara faina pe blatul de lucru, apoi rastoarna aluatul, intinde-l cu tocatorul, strange-l si repeta acesti pasi de 3 ori, ca la aluatul foietaj.

Impatureste aluatul, pune-l intr-o folie alimentara si da-l la rece pentru 30 de minute inainte de a fi intins. 

Pasul 2

Cat sta aluatul la rece, pregateste umplutura. Pune o tigaie pe foc, adauga uleiul, ceapa taiata, sarea si las-o sa se caramelizeze timp de 15-20 de minute.

Toaca grosier maslinele si pune-le intr-un bol.

Taie marunt menta.

Intr-un alt bol, adauga maslinele, ceapa caramelizata, menta tocata si amesteca. 

Intinde aluatul scos de la frigider, pune umplutura pe toata suprafata lasand putin spatiu sus, jos si pe  partile laterale. Ruleaza partea lunga si taie pe verticala, formandu-se bucati groase , de aprox 10 cm.

Intoarce-le ca pe rulourile cu scortisoara si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge-le cu ou batut si se presara susan.

Da-le la la cuptor pentru 35 de minute la 200° C.

Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
Eliopites
1:35 h

Eliopites

Ingrediente

Faina
300 g
Unt
150 g
Sare
Apa
75 ml
Ulei de masline
2 lingura
Ceapa rosie
1 bucata
Masline verzi (fara samburi)
100 g
Menta
Ou (pentru uns)
1 bucata
Susan
Eliopites
30 min

Pasul 1

Pas 1 - aluat eliopites

Pune faina intr-un bol impreuna cu untul rece si sarea. Amesteca cu mana pana se incorporeaza untul si se formeaza un aluat nisipos. Adauga apa si mai amesteca.

Presara faina pe blatul de lucru, apoi rastoarna aluatul, intinde-l cu tocatorul, strange-l si repeta acesti pasi de 3 ori, ca la aluatul foietaj.

Impatureste aluatul, pune-l intr-o folie alimentara si da-l la rece pentru 30 de minute inainte de a fi intins. 

Faina: 300 g
Unt: 150 g
Sare
Apa: 75 ml
Eliopites
1:05 h

Pasul 2

Pas 2 - umplutura eliopites

Cat sta aluatul la rece, pregateste umplutura. Pune o tigaie pe foc, adauga uleiul, ceapa taiata, sarea si las-o sa se caramelizeze timp de 15-20 de minute.

Toaca grosier maslinele si pune-le intr-un bol.

Taie marunt menta.

Intr-un alt bol, adauga maslinele, ceapa caramelizata, menta tocata si amesteca. 

Intinde aluatul scos de la frigider, pune umplutura pe toata suprafata lasand putin spatiu sus, jos si pe  partile laterale. Ruleaza partea lunga si taie pe verticala, formandu-se bucati groase , de aprox 10 cm.

Intoarce-le ca pe rulourile cu scortisoara si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge-le cu ou batut si se presara susan.

Da-le la la cuptor pentru 35 de minute la 200° C.

Pofta buna!

Ulei de masline: 2 lingura
Ceapa rosie: 1 bucata
Sare
Masline verzi (fara samburi): 100 g
Menta
Ou (pentru uns): 1 bucata
Susan
Eliopites

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2