Mod de preparare
Porneste cuptorul la 180 grade C si unge o tava cu putin unt. Tava folosita are diametrul de 22 cm.
Spala dovleceii si sterge-i cu un prosop. Ii felizezi manual sau cu mandolina, la o grosime de 0,5cm (nici foarte subtire, dar nici foarte gros).
Intr-un castron mare amesteca ouale, parmezanul, cascavalul, uleiul, sare si piper. Adauga rodelele de dovleceii si ceapa taiata fin-fin. Omogenizeaza, apoi pune faina si praful de copt.
Amesteca foarte bine si toarna toata compozitia in tava pregatita. Coace tarta 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa coacere, lasa tarta sa se raceasca complet inainte de a o portiona.
Sper sa iti placa si tie tarta fara blat cu dovlecei, sa o incerci si sa o savurezi alaturi de cei dragi. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.