Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
2 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | ||
250 g g | Faina Faina | ||
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | ||
120 ml ml | Ulei Ulei | ||
50 g g | Parmezan Parmezan | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
50 g g | Branza Mozzarella Branza Mozzarella | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta fara blat cu dovlecei
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Porneste cuptorul la 180 grade C si unge o tava cu putin unt. Tava folosita are diametrul de 22 cm.
Spala dovleceii si sterge-i cu un prosop. Ii felizezi manual sau cu mandolina, la o grosime de 0,5cm (nici foarte subtire, dar nici foarte gros).
Intr-un castron mare amesteca ouale, parmezanul, cascavalul, uleiul, sare si piper. Adauga rodelele de dovleceii si ceapa taiata fin-fin. Omogenizeaza, apoi pune faina si praful de copt.
Amesteca foarte bine si toarna toata compozitia in tava pregatita. Coace tarta 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa coacere, lasa tarta sa se raceasca complet inainte de a o portiona.
Sper sa iti placa si tie tarta fara blat cu dovlecei, sa o incerci si sa o savurezi alaturi de cei dragi. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.