meriți să fii surprins
Somon in crusta cu piure de cartofi si salata de spanac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

pesto verde

200 g g Spanac Spanac
30 g g Busuioc Busuioc
25 g g Usturoi Usturoi
50 g g Migdale Migdale
80 - 100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Sare Sare
Piper Piper

somon in crusta

200 g g Somon file Somon file
100 g g Pesmet Pesmet
50 g g Parmezan Parmezan
Sos pesto Sos pesto
Ulei de masline Ulei de masline

piure

1 kg kg Cartofi Cartof
300 g g Unt Unt
150 - 200 ml ml Lapte Lapte

salata de spanac

50 g g Spanac Spanac
Sare Sare
Piper Piper
30 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
0,5 bucati bucata Portocale Portocala
1 lingurite lingurita Sos pesto Sos pesto

Somon in crusta cu piure de cartofi si salata de spanac Bio

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(30)

Mod de preparare

1. Pesto verde:

Se dau la blender toate ingredientele si se pastreaza in frigider.

2. Somon in crusta:

Se amesteca 3 linguri de sos pesto cu 100 g de pesmet, 50 g de parmezan si ulei de masline. Se imbraca apoi somonul in aceasta crusta. Se coace la cuptorul incins la 190°C timp de 15-20min.

3. Piure de cartofi:

Se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg bine de apa si se paseaza cat sunt fierbinti. Se adauga lapte caldut treptat pana suntem multumiti de consistenta si apoi untul rece taiat cuburi. Amestecati si iar amestecati, iar apoi dati piureul prin sita, pentru o textura mai fina.

4. Salata de spanac:

Se amesteca sucul de portocala cu uleiul de masline si se omogenizeaza pana obtinem undressing legat si vascos. Frunzele de spanac se spala si se usuca de apa, dupa care se amesteca cu dressingul si o lingura de sos pesto.

Spor la gatit si pofta buna!

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei