
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPastrav la cuptor cu sos mediteranean
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Rosiile cherry se taie in jumatati, cateii de usturoi se zdrobesc, busuiocul se marunteste si toate acestea se amesteca cu maslinele, migdalele maruntite si uleiul de masline.
Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare si piper, apoi se stropeste cu 40 ml de ulei de masline. Deasupra pestelui se aseaza amestecul de legume si migdale.
Tava se introduce la cuptorul incins la 70-80 de grade, timp de 25-30 de minute. Se scoate apoi tava din cuptor si se scot pestii pe o farfurie separata.
Amestecul ramas in tava este completat cu 100 ml de vin alb si transferat intr-o tigaie, alaturi de 50 g de unt. Se amesteca bine si se lasa la fiert la foc mic, pana cand se evapora alcoolul din vin si totul devine un sos omogen.
Sosul se serveste deasupra pestelui, in compania unui pahar de vin alb si mai ales alaturi de familie sau prieteni. Pofta buna!