meriți să fii surprins
Pastrav la cuptor cu sos mediteranean

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Pastrav Pastrav
500 g g Rosii cherry Rosii cherry
Busuioc Busuioc
(dupa gust)
100 g g Masline negre Masline negre
50 g g Migdale Migdale
80 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
100 ml ml Vin alb Vin alb
50 g g Unt Unt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
1 praf praf Piper negru Piper negru

Pastrav la cuptor cu sos mediteranean

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Rosiile cherry se taie in jumatati, cateii de usturoi se zdrobesc, busuiocul se marunteste si toate acestea se amesteca cu maslinele, migdalele maruntite si uleiul de masline.

Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare si piper, apoi se stropeste cu 40 ml de ulei de masline. Deasupra pestelui se aseaza amestecul de legume si migdale.

Tava se introduce la cuptorul incins la 70-80 de grade, timp de 25-30 de minute. Se scoate apoi tava din cuptor si se scot pestii pe o farfurie separata.

Amestecul ramas in tava este completat cu 100 ml de vin alb si transferat intr-o tigaie, alaturi de 50 g de unt. Se amesteca bine si se lasa la fiert la foc mic, pana cand se evapora alcoolul din vin si totul devine un sos omogen.

Sosul se serveste deasupra pestelui, in compania unui pahar de vin alb si mai ales alaturi de familie sau prieteni. Pofta buna!