meriți să fii surprins
Crap gratinat cu mamaliga

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Crap file Crap file
250 g g Malai Malai
200 g g Unt Unt
50 g g Parmezan ras Parmezan ras
2 bucati bucata Lamai Lamaie
250 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
100 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
25 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Marar Marar
(dupa gust)
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
150 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Crap gratinat cu mamaliga

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(0)

Mod de preparare

Filetam crapul si dezosam cat de bine putem cu ajutorul unei pensete. Intr-o tigaie incinsa calim ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt in unt, adaugam vinul alb si lasam sa se evapore alcoolul. Adaugam fileurile de crap si acoperim cu un capac. Condimentam si stropim totul cu zeama de la o lamaie.

Intr-un vas punem la fiert laptele si intr-o tigaie topim untul si adaugam faina. Imediat ce se omogenizeaza adaugam laptele cald si amestecam incontinuu. Obtinem un bechamel, in care adaugam marar tocat marunt si zeama de la o jumatate de lamaie.

Intr-o oala mica facem o mamaliga in care adaugam la final 100 g unt si parmezan ras. Asezam pestele gatit cu ceapa intr-un vas de cuptor, il acoperim cu sos bechamel si dam la cuptorul incins la 220 de grade Celsius cu mentiunea sa setam cuptorul sa ne dea caldura doar de sus.

Gratinam si servim cu mamaliga fierbinte! Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei