Crap gratinat cu mamaliga

Crap gratinat cu mamaliga

DificultateMedie
Gatire1:30 h

Mod de preparare

  1. Filetam crapul si dezosam cat de bine putem cu ajutorul unei pensete. Intr-o tigaie incinsa calim ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt in unt, adaugam vinul alb si lasam sa se evapore alcoolul. Adaugam fileurile de crap si acoperim cu un capac. Condimentam si stropim totul cu zeama de la o lamaie.
  2. Intr-un vas punem la fiert laptele si intr-o tigaie topim untul si adaugam faina. Imediat ce se omogenizeaza adaugam laptele cald si amestecam incontinuu. Obtinem un bechamel, in care adaugam marar tocat marunt si zeama de la o jumatate de lamaie.
  3. Intr-o oala mica facem o mamaliga in care adaugam la final 100 g unt si parmezan ras. Asezam pestele gatit cu ceapa intr-un vas de cuptor, il acoperim cu sos bechamel si dam la cuptorul incins la 220 de grade Celsius cu mentiunea sa setam cuptorul sa ne dea caldura doar de sus.
  4. Gratinam si servim cu mamaliga fierbinte! Pofta buna!