
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Crap file Crap file | ||
250 g g | Malai Malai | ||
200 g g | Unt Unt | ||
50 g g | Parmezan ras Parmezan ras | ||
2 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
250 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
100 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) | ||
25 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
Marar
Marar (dupa gust) | |||
100 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
150 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
2 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrap gratinat cu mamaliga
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Filetam crapul si dezosam cat de bine putem cu ajutorul unei pensete. Intr-o tigaie incinsa calim ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt in unt, adaugam vinul alb si lasam sa se evapore alcoolul. Adaugam fileurile de crap si acoperim cu un capac. Condimentam si stropim totul cu zeama de la o lamaie.
Intr-un vas punem la fiert laptele si intr-o tigaie topim untul si adaugam faina. Imediat ce se omogenizeaza adaugam laptele cald si amestecam incontinuu. Obtinem un bechamel, in care adaugam marar tocat marunt si zeama de la o jumatate de lamaie.
Intr-o oala mica facem o mamaliga in care adaugam la final 100 g unt si parmezan ras. Asezam pestele gatit cu ceapa intr-un vas de cuptor, il acoperim cu sos bechamel si dam la cuptorul incins la 220 de grade Celsius cu mentiunea sa setam cuptorul sa ne dea caldura doar de sus.
Gratinam si servim cu mamaliga fierbinte! Pofta buna!