
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRulouri de taietei cu somon si fenicul
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se framanta faina cu doua oua si o jumatate de lingurita de sare si ulei de masline. Aluatul obtinut se lasa acoperit 30 de minute.
Intre timp, se curata feniculul, se elimina tulpina si se taie in bucati groase de aproximativ 4 mm. Se decojeste marul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa si usturoiul, se maruntesc si se soteaza in unt, alaturi de fenicul si mar. Se adauga vin si se mai tin pe foc inca 3 minute. Se condimenteaza legumele cu sare si piper, intre timp se lasa la racit, apoi se taie somonul in fasii late.
Se ruleaza aluatul cu o masina de paste in foi subtiri de aproximativ 2 mm grosime, care se tapeteaza cu faina, pentru a nu se lipi. Optional, la final, se presara cateva frunze de patrunjel pe culoarul de trecere al aluatului, din masina de paste. Apoi, foile care ies din masina se impaturesc din nou si se ruleaza inca o data prin masina de paste. Foile, astfel rezultate, se taie in 12 bucati si se fierb pe jumatate in multa apa sarata, pentru 3 minute. Se scurg si se pun la racit pe un prosop de bucatarie umed.
Acestea se pliaza o data, se pun ca un saculet pe tava unsa cu ulei de floarea-soarelui si se umplu cu legume si somon. Frunzele de patrunjel ramase se taie si se amesteca cu crema de branza si oua. Se adauga sare si piper, apoi se toarna in tava, peste pachetelele de aluat. Preparatul se coace 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C.