meriți să fii surprins
Rulouri de taietei cu somon si fenicul

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Crema de branza Crema de branza
(proaspata)
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(dupa gust)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
100 ml ml Vin alb Vin alb
3 linguri lingura Unt Unt
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
220 g g Mere Mar
600 g g Fenicul Fenicul
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
5 bucati bucata Oua Ou
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 g g Somon file Somon file
(afumat )

Rulouri de taietei cu somon si fenicul

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

Se framanta faina cu doua oua si o jumatate de lingurita de sare si ulei de masline. Aluatul obtinut se lasa acoperit 30 de minute.

Intre timp, se curata feniculul, se elimina tulpina si se taie in bucati groase de aproximativ 4 mm. Se decojeste marul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa si usturoiul, se maruntesc si se soteaza in unt, alaturi de fenicul si mar. Se adauga vin si se mai tin pe foc inca 3 minute. Se condimenteaza legumele cu sare si piper, intre timp se lasa la racit, apoi se taie somonul in fasii late.

Se ruleaza aluatul cu o masina de paste in foi subtiri de aproximativ 2 mm grosime, care se tapeteaza cu faina, pentru a nu se lipi. Optional, la final, se presara cateva frunze de patrunjel pe culoarul de trecere al aluatului, din masina de paste. Apoi, foile care ies din masina se impaturesc din nou si se ruleaza inca o data prin masina de paste. Foile, astfel rezultate, se taie in 12 bucati si se fierb pe jumatate in multa apa sarata, pentru 3 minute. Se scurg si se pun la racit pe un prosop de bucatarie umed.

Acestea se pliaza o data, se pun ca un saculet pe tava unsa cu ulei de floarea-soarelui si se umplu cu legume si somon. Frunzele de patrunjel ramase se taie si se amesteca cu crema de branza si oua. Se adauga sare si piper, apoi se toarna in tava, peste pachetelele de aluat. Preparatul se coace 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C.