meriți să fii surprins
Crap cu mamaliga

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Crap file Crap file
500 g g Malai Malai
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 ml ml Bere Bere
300 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
150 g g Smantana 20% Smantana 20%
30 g g Usturoi Usturoi
15 g g Zahar Zahar
6 g g Sare de mare Sare de mare
50 g g Unt Unt

Crap cu mamaliga

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(1)

Mod de preparare

Taiem crapul in fasii subtiri si il lasam la marinat in bere. Îl dam prin faina si malai si îl prajim in baie de ulei. Îl scoatem pe o hartie absorbanta si ii punem sare.

Pentru mamaliga, fierbem apa, punem malaiul, lasam sa fiarba si amestecam. La final adaugam untul si o scoatem pe un fund de lemn.

Pentru mujdeiul de usturoi va recomand sa taiati cateii de usturoi in felii subtiri si sa ii lasati intr-un bol cu o lingura de zahar si o lingurita de sare. Dupa ce incep sa se inmoaie, ii zdrobim ii frecam cu ulei de floarea-soarelui. La final adaugam smantana. Dupa gust, se poate adauga si verdeata proaspata: patrunjel, marar sau coriandru.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.