
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTimbale de pastrav cu spanac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem cuptorul la 170°C. Apoi, curatam pestele de solzi si il filetam.
Taiem fileurile de pastrav de latimea cercului pentru copt (respectiv taiem partea care este burta pastravului) si asezam fileurile in cerc, lasand in mijloc o gaura, pentru umplutura de spanac.
Cercuri pentru copt gasiti la Lidl, marca Ernesto. Nu uitati sa puneti o fasie de hartie de copt in cerc, decupata exact pe marimea cercului (pentru ca pestele sa nu se lipeasca de cerc si pielea pestelui sa ramana intacta).
Incingem intr-o tigaie o lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocat marunt, cca 30 secunde.Peste ceapa adaugam rosiile si spanacul, pe care il decongelam si il scurgem foarte bine de apa si il tocam cu cutitul. Amestecam totul, condimentam cu sare si piper si tinem tigaia la foc mic 4-5 minute, amestecand des. Umplem locul gol din mijlocul fileurilor de pastrav cu spanac, il indesam bine si dam la cuptor la 170°C, 12-14 minute.Pentru sos, incingem intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si calim ceapa si usturoiul, pana devin translucide. Stingem cu vinul rose si il lasam sa scada, cca 2 minute la foc mic. Adaugam apoi smantana, amestecam bine, asezonam cu sare si piper. Punem si sofranul, amestecam si mai punem sos pe foc 2-3 minute la foc mic, pana cand incepe sa se ingroase.
Strecuram apoi sosul si, daca mai e nevoie, punem sare si piper.
Sa va fie de bine, sper ca v-am ajutat cu reteta de azi sa vedeti cat de simplu e sa faceti o reteta spectaculoasa ca si aspect si gust cu ingrediente atat de la indemana, toate fiind din gama de baza Lidl. Mult spor sa aveti!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.