meriți să fii surprins
Timbale de pastrav cu spanac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 bucati bucata Pastrav Pastrav
300 g g Spanac Spanac
150 g g Rosii cherry Rosii cherry
Sare grunjoasa Sare grunjoasa
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
150 ml ml Vin rosé Vin rosé
0,5 cutii cutie Sofran Sofran
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit

Timbale de pastrav cu spanac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 170°C. Apoi, curatam pestele de solzi si il filetam.

Taiem fileurile de pastrav de latimea cercului pentru copt (respectiv taiem partea care este burta pastravului) si asezam fileurile in cerc, lasand in mijloc o gaura, pentru umplutura de spanac.

Cercuri pentru copt gasiti la Lidl, marca Ernesto. Nu uitati sa puneti o fasie de hartie de copt in cerc, decupata exact pe marimea cercului (pentru ca pestele sa nu se lipeasca de cerc si pielea pestelui sa ramana intacta).

Incingem intr-o tigaie o lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocat marunt, cca 30 secunde.Peste ceapa adaugam rosiile si spanacul, pe care il decongelam si il scurgem foarte bine de apa si il tocam cu cutitul. Amestecam totul, condimentam cu sare si piper si tinem tigaia la foc mic 4-5 minute, amestecand des. Umplem locul gol din mijlocul fileurilor de pastrav cu spanac, il indesam bine si dam la cuptor la 170°C, 12-14 minute.Pentru sos, incingem intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si calim ceapa si usturoiul, pana devin translucide. Stingem cu vinul rose si il lasam sa scada, cca 2 minute la foc mic. Adaugam apoi smantana, amestecam bine, asezonam cu sare si piper. Punem si sofranul, amestecam si mai punem sos pe foc 2-3 minute la foc mic, pana cand incepe sa se ingroase.

Strecuram apoi sosul si, daca mai e nevoie, punem sare si piper.

Sa va fie de bine, sper ca v-am ajutat cu reteta de azi sa vedeti cat de simplu e sa faceti o reteta spectaculoasa ca si aspect si gust cu ingrediente atat de la indemana, toate fiind din gama de baza Lidl. Mult spor sa aveti!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.