meriți să fii surprins
Dorada mediteraneeana cu polenta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Dorada Dorada
30 g g Busuioc Busuioc
5 g g Rozmarin Rozmarin
250 g g Rosii cherry Rosii cherry
1 capatani capanata Usturoi Usturoi
120 g g Migdale Migdale
2 bucati bucata Lamai Lamaie
250 g g Dovlecei Dovlecel
200 g g Vinete Vanata
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
400 g g Malai Malai
1 l l Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
150 g g Unt Unt

Dorada mediteraneeana cu polenta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

Se fileteaza dorada si se asaza fileurile in tava. Intr-un bol se amesteca ierburile aromate cu usturoiul, 50ml de ulei de masline, fileurile de la 2 lamai si migdalele. Se toarna sosul obtinut peste fileurile de peste si se dau la cuptorul incins la 180 grade C sau la foc mediu timp de 40 de minute.

Pentru polenta, sau mamaliga, se pune la fiert laptele, se adauga malaiul si se amesteca incontinuu pana cand malaiul este fiert. La final se adauga untul. Pentru un plus de gust se prajesc pe un grill dovlecei si vinete tinute in ulei de masline cu usturoi.