meriți să fii surprins
Pastrav in crusta de ierburi cu dovlecei copti si sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

2 bucati bucata Pastrav Pastrav
5 linguri lingura Pesmet Pesmet
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
1 varfuri varf Piper negru Piper negru
150 g g Iaurt Iaurt
2 catei catel Usturoi Usturoi
50 g g Castraveti Castravete
1 linguri lingura Otet balsamic Otet balsamic
1 ramuri ramura Cimbru Cimbru
1 ramuri ramura Busuioc Busuioc

Pastrav in crusta de ierburi cu dovlecei copti si sos de iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(12)

Mod de preparare

1. Pastravul in crusta: Stergem fileurile de pastrav cu un prosop curat, presaram sarea si piperul si ii asezam intr-o tava pe care am uns-o cu ulei de masline.

2. Pentru crusta de ierburi amestecam patrunjelul, cimbrul si 1 catel de usturoi tocate cu pesmetul, sarea si piperul. Adaugam uleiul de masline pana obtinem textura dorita. Ungem pestii cu ulei de masline, asezam crusta deasupra si ii introducem la cuptorul preincalzit la 180 °C (foc mediu la un cuptor clasic, fara afisaj digital), aproximativ 14 minute.

3. Dovlecelul copt: Taiem dovleceii in doua pe lung. Ungem tava cu ulei de masline. Ungem si dovleceii cu ulei de masline, ii saram si piperam si ii introducem la cuptor, langa pastrav. Ii lasam la cuptor aproximativ 20 de minute.

4. Sosul de iaurt: Curatam castravetii de coaja si de seminte cu o lingurita. Tocam castravetii si 1 catel de usturoi marunt, adaugam 1 lingurita de ulei de masline, busuiocul, sarea, piperul si iaurtul si amestecam.

5. Dupa ce scoatem dovleceii din cuptor, ii stropim cu o lingura de otet balsamic. Farfuria poate fi decorata cu frunze de busuioc si cimbru.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.