meriți să fii surprins
Pui cu ierburi si gnocchi cu sos de rosii cherry

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Monsieur Cuisine Connect
Monsieur Cuisine Connect
Reteta realizata cu robotul multifunctional Monsieur Cuisine.

Ingrediente

4 fileuri file Piept de pui Piept de pui
(200g fiecare)
8 fire fir Busuioc Busuioc
4 fire fir Rozmarin Rozmarin
1 lingurite lingurita Sare Sare
1 lingurite lingurita Piper negru Piper negru
(macinat)
40 g g Ceapa Ceapa
1 catei catel Usturoi Usturoi
10 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
500 g g Rosii cherry Rosii cherry
250 g g Sos de rosii Sos de rosii
(bulion)
40 g g Pasta de rosii Pasta de rosii
600 g g Paste gnocchi Paste gnocchi

Pui cu ierburi si gnocchi cu sos de rosii cherry

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(18)

Mod de preparare

Clatim fileurile de piept de pui sub jet de apa rece si le uscam.

Spalam ierburile aromatice si le uscam. Rupem frunzele de busuioc si acele de rozmarin si le punem in vasul blenderului. Cu paharul de dozare montat, tocam folosind butonul Turbo / 2 secunde. Folosim spatula pentru a impinge spre baza vasului bucatile de busuioc si rozmarin si repetam procesul.

Punem ierburile aromatice pe o farfurie. Asezonam fileurile de piept de pui cu ½ lingurita sare si ½ lingurita piper si le dam prin ierburile tocate. Apoi le punem in recipientul pentru preparare la abur. 

Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa in 2 sau in 4, in functie de marime si punem ceapa taiata si usturoiul in vasul blenderului. Cu paharul de dozare montat, tocam folosind butonul Turbo / 2 secunde. Folosim spatula pentru a impinge spre baza vasului bucatile de ceapa si usturoi si adaugam uleiul de masline. Scoatem paharul de dozare si prajim folosind butonul de sote / 2 minute.

Spalam rosiile cherry, le scurgem si le punem in blender. Cu paharul de dozare montat, tocam timp de 10 secunde / viteza 8. Folosim spatula pentru a impinge sosul in jos pe peretele blenderului. Adaugam bulion la temperatura camerei, pasta de rosii, ½ lingurita de sare si ½ lingurita de piper.

Punem gnocchi in cosul plat pentru aburi si il agatam in recipientul pentru preparare la abur. Asezam accesoriul pentru aburi pe vasul robotului, inchidem si gatim totul timp de 20 de minute / viteza 2 / 120°C.

Scoatem cosul plat pentru abur. Verificam daca este gatita carnea si, daca este necesar, prelungim timpul de gatire cu cateva minute.

La sfarsitul timpului de gatire, scoatem recipientul pentru aburi, il lasam deoparte si fierbem sosul de rosii fara a monta paharul de dozare, timp de 2 minute / viteza 2 / 120°C. Asezam insertia de gatit pe deschiderea capacului pentru a proteja impotriva stropilor. Apoi, cu paharul de dozare montat, pasam timp de 30 de secunde / viteza 8.

Asezonam sosul cu sare si piper si, cu paharul de dozare montat, amestecam 30 de secunde / viteza 2.

Servim puiul cu ierburi si gnocchi si sos. Pofta buna!

UN SFAT UTIL:
Daca dorim, putem praji gnocchi in tigaie cu 10 g de unt topit dupa ce sunt fierti la abur.