
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Piept de curcan Piept de curcan | ||
2 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
10 g g | Cimbru Cimbru | ||
2 catei catel | Usturoi Usturoi |
Sos
100 g g | Branza Grana Padano Branza Grana Padano | ||
150 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | ||
50 g g | Fistic Fistic |
Garnitura
7 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
50 g g | Unt Unt | ||
100 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChiftelute de curcan cu sos de parmezan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se dau prin masina de tocat carnea, ceapa, mararul, sarea si piperul, cimbrul si usturoiul, iar pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare, urmand sa ia forma de chiftelute.
Se asaza chiftelutele obtinute in tava si se introduc in cuptorul incins la 180 grade C timp de 20-25 de minute.
Cat se coc chiftelutele se pregateste sosul, astfel: intr-o craticioara se amesteca pana la omogenizare smantana cu parmezanul ras si fisticul maruntit. Se lasa sosul deoparte si se pregateste garnitura de piure: se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, se scurge apa si se amesteca bine cu untul topit si smantana dulce si, daca e cazul, putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.
Chiftelutele se servesc alaturi de piure cald si sos, cu un vin italienesc de calitate! Pofta buna!