meriți să fii surprins
Chiftelute de curcan cu sos de parmezan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Piept de curcan Piept de curcan
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
10 g g Cimbru Cimbru
2 catei catel Usturoi Usturoi

Sos

100 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
150 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
50 g g Fistic Fistic

Garnitura

7 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
50 g g Unt Unt
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit

Chiftelute de curcan cu sos de parmezan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Se dau prin masina de tocat carnea, ceapa, mararul, sarea si piperul, cimbrul si usturoiul, iar pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare, urmand sa ia forma de chiftelute.

Se asaza chiftelutele obtinute in tava si se introduc in cuptorul incins la 180 grade C timp de 20-25 de minute.

Cat se coc chiftelutele se pregateste sosul, astfel: intr-o craticioara se amesteca pana la omogenizare smantana cu parmezanul ras si fisticul maruntit. Se lasa sosul deoparte si se pregateste garnitura de piure: se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, se scurge apa si se amesteca bine cu untul topit si smantana dulce si, daca e cazul, putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.

Chiftelutele se servesc alaturi de piure cald si sos, cu un vin italienesc de calitate! Pofta buna!