Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sos
100 g g | Branza Grana Padano Branza Grana Padano | |
150 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | |
50 g g | Fistic Fistic |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChiftelute de curcan cu sos de parmezan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se dau prin masina de tocat carnea, ceapa, mararul, sarea si piperul, cimbrul si usturoiul, iar pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare, urmand sa ia forma de chiftelute.
Se asaza chiftelutele obtinute in tava si se introduc in cuptorul incins la 180 grade C timp de 20-25 de minute.
Cat se coc chiftelutele se pregateste sosul, astfel: intr-o craticioara se amesteca pana la omogenizare smantana cu parmezanul ras si fisticul maruntit. Se lasa sosul deoparte si se pregateste garnitura de piure: se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, se scurge apa si se amesteca bine cu untul topit si smantana dulce si, daca e cazul, putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.
Chiftelutele se servesc alaturi de piure cald si sos, cu un vin italienesc de calitate! Pofta buna!