meriți să fii surprins
Blanquette de curcan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Piept de curcan Piept de curcan
100 g g Unt Unt
100 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
2 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Lamai Lamaie
70 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 g g Ciuperci Ciuperci
6 bucati bucata Morcovi Morcov
4 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
200 g g Praz Praz
100 g g Telina Telina
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust )
1 varfuri varf Cimbru Cimbru
1 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Blanquette de curcan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

1. Taiati carnea in bucati mari.

2. Curatati morcovii si taiati-i bastonase.

3. Curatati 2 cepe. Curatati prazul de partea verde si leagati-l intr-un snop impreuna cu foaia de dafin.

4. Intr-o oala puneti carnea, morcovii, ceapa, snopul de praz si dafin, telina curatata, cimbrul, acoperiti totul cu apa, sarati si puneti la fiert. Indepartati spuma ori de cate ori este nevoie si fierbeti aproximativ o ora.

5. Taiati ciupercile in lamele groase si opariti-le impreuna cu celelate 2 cepe taiate marunt, timp de 3 minute, in apa clocotita, cu zeama de la o jumatate de lamaie si putina sare, apoi scurgeti-le bine.

6. Faceti un sos alb astfel: topiti untul, adaugati faina fara sa o prajiti, omogenizati bine si stingeti cu aproximativ 1 l de supa strecurata (rezultata de la fierberea curcanului); omogenizati la foc mic pana incepe sa se lege, apoi adaugati smantana, galbenusurile si amestecati bine. Fierbeti 1-2 minute, amestecand tot timpul.

7. Adaugati carnea, morcovii, ciupercile si ceapa maruntita in sos, dati gust cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie, adaugati sare si piper, dupa gust, amestecati bine si mai dati cateva clocote la foc minim. Serviti presarata cu patrunjel tocat. Bon appetit!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.