meriți să fii surprins
Blanquette de curcan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Piept de curcan Piept de curcan
100 g g Unt Unt
100 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
2 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Lamai Lamaie
70 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 g g Ciuperci Ciuperci
6 bucati bucata Morcovi Morcov
4 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
200 g g Praz Praz
100 g g Telina Telina
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust )
1 varfuri varf Cimbru Cimbru
1 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Blanquette de curcan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

1. Taiati carnea in bucati mari.

2. Curatati morcovii si taiati-i bastonase.

3. Curatati 2 cepe. Curatati prazul de partea verde si leagati-l intr-un snop impreuna cu foaia de dafin.

4. Intr-o oala puneti carnea, morcovii, ceapa, snopul de praz si dafin, telina curatata, cimbrul, acoperiti totul cu apa, sarati si puneti la fiert. Indepartati spuma ori de cate ori este nevoie si fierbeti aproximativ o ora.

5. Taiati ciupercile in lamele groase si opariti-le impreuna cu celelate 2 cepe taiate marunt, timp de 3 minute, in apa clocotita, cu zeama de la o jumatate de lamaie si putina sare, apoi scurgeti-le bine.

6. Faceti un sos alb astfel: topiti untul, adaugati faina fara sa o prajiti, omogenizati bine si stingeti cu aproximativ 1 l de supa strecurata (rezultata de la fierberea curcanului); omogenizati la foc mic pana incepe sa se lege, apoi adaugati smantana, galbenusurile si amestecati bine. Fierbeti 1-2 minute, amestecand tot timpul.

7. Adaugati carnea, morcovii, ciupercile si ceapa maruntita in sos, dati gust cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie, adaugati sare si piper, dupa gust, amestecati bine si mai dati cateva clocote la foc minim. Serviti presarata cu patrunjel tocat. Bon appetit!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

Retete similare

Supa cremoasa de conopida cu sparanghel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa cremoasa de conopida cu sparanghel
0:45 min
(6)
Iepure in stil "Parmentier"

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Iepure in stil "Parmentier"
3:00 h
(0)
Iepure cu sos de fructe confiate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Iepure cu sos de fructe confiate
1:00 h
(0)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Iepure cu piersici in sos alb

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Iepure cu piersici in sos alb
1:30 h
(5)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Blanquette de iepure (tocanita alba)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Blanquette de iepure (tocanita alba)
3:00 h
(1)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Rulada de iepure in foitaj

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Rulada de iepure in foitaj
2:00 h
(0)
Friptura de vita in sos de vin rosu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Friptura de vita in sos de vin rosu
1:45 h
(2)
Somon in sos de anason, cu fenicul si anghinare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Somon in sos de anason, cu fenicul si anghinare
0:45 min
(0)
Creveti in stil provencal

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti in stil provencal
0:25 min
(1)
Coq au vin

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Coq au vin
1:45 h
(1)
Boeuf Bourguignon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Boeuf Bourguignon
2:30 h
(3)
Supa de mazare cu creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa de mazare cu creveti
0:25 min
(1)
Ragout de pui dulce-acrisor in nuca de cocos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ragout de pui dulce-acrisor in nuca de cocos
0:45 min
(0)
Raclette de iarna cu crema de seminte de dovleac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Raclette de iarna cu crema de seminte de dovleac
0:45 min
(0)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Creveti buffalo si sos roquefort

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti buffalo si sos roquefort
0:45 min
(3)