Ciulama de iepure cu ciuperci

Ciulama de iepure cu ciuperci

DificultateMedie
Gatire2:00 h

Mod de preparare

  1. Ciulamaua poate fie preparata cu orice fel de carne alba, trebuie sa o incercati cu carne de iepure. In primul rand, taiati iepurele pentru a obtine cele 4 pulpe, 2 muschiuleti si coaste.
  2. Puneti sare si piper, apoi rumeniti iepurele intr-o cratita cu unt. Imediat ce iepurele este rumenit, scoateti carnea pe o farfurie si prajiti ceapa si usturoiul tocate marunt. Stingeti cu vin alb si lasati alcoolul sa se evapore.
  3. Asezati carnea inapoi in cratita, apoi puneti ciupercile si smantana lichida. Pentru aceasta reteta nu trebuie sa folositi faina! Fierbeti la foc mic, pana cand sosul se reduce la aproape jumatate din cantitatea initiala.
  4. Serviti cu mamaliga fiarta in lapte, nu inainte sa presarati o legatura de patrunjel proaspat tocata!
  5. Pofta buna!