meriți să fii surprins
Ciulama de iepure cu ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Iepure Iepure
600 g g Ciuperci Ciuperci
(champignon)
150 g g Unt Unt
100 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
50 g g Usturoi Usturoi
50 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
500 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
250 g g Malai Malai
750 g g Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Ciulama de iepure cu ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

Ciulamaua poate fie preparata cu orice fel de carne alba, trebuie sa o incercati cu carne de iepure. In primul rand, taiati iepurele pentru a obtine cele 4 pulpe, 2 muschiuleti si coaste.

Puneti sare si piper, apoi rumeniti iepurele intr-o cratita cu unt. Imediat ce iepurele este rumenit, scoateti carnea pe o farfurie si prajiti ceapa si usturoiul tocate marunt. Stingeti cu vin alb si lasati alcoolul sa se evapore.

Asezati carnea inapoi in cratita, apoi puneti ciupercile si smantana lichida. Pentru aceasta reteta nu trebuie sa folositi faina! Fierbeti la foc mic, pana cand sosul se reduce la aproape jumatate din cantitatea initiala.

Serviti cu mamaliga fiarta in lapte, nu inainte sa presarati o legatura de patrunjel proaspat tocata! Pofta buna!