
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listIepure marinat in iaurt cu orez
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Iepurele: Transam iepurele in felul urmator: taiem cele 2 pulpe din spate, cele 2 pulpe din fata si muschiuletii de pe spate. Taiem spatele in bucati mai mici, pe care le punem la fiert cu un morcov, o jumatate de telina si o ceapa timp de o ora. Pastram supa pentru orez.
2. Facem marinata din iaurt, boia, catelul de usturoi zdrobit si uleiul de masline. Masam muschiuletul si pulpele cu marinata si le lasam la frigider minimum 30 de minute, maximum 24 h, de preferat ar fi peste noapte. Apoi, le prajim in tigaie cu putin ulei de masline si le asezam in aceeasi tigaie la cuptorul incins la 200 de gradeCelsius (foc mare), aproximativ 25 de minute.
3. Orezul: Tocam ceapa si curmalele. Intr-o tigaie topim ceapa tocata, adica o calim in unt, impreuna cu un baton de scortisoara. Adaugam orezul si il calim, apoi curmalele tocate, si le calim si pe acestea. Adaugam supa de iepure si lasam totul sa fiarba. Asezam iepurele suculent si crocant pe un pat de orez pe care am presarat frunzulite de menta. Va doresc pofta mare!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.