
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 varfuri varf | Piper negru Piper negru | |
0,5 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | |
0,5 lingurite lingurita | Usturoi granulat Usturoi granulat | |
0,5 lingurite lingurita | Menta Menta | |
0,5 lingurite lingurita | Cimbru Cimbru | |
0,5 lingurite lingurita | Rozmarin Rozmarin | |
1 lingurite lingurita | Maghiran Maghiran | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Carne de pui Carne de pui |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPui gatit in stil african
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Se spala puiul si se usuca folosind un prosop de hartie. Lamaia se spala bine si se ruleaza prin apasare pentru a se inmuia. Se inteapa cu o scobitoare in aproximativ 10 locuri pentru a-si elibera savoarea in interiorul puiului.
2. Se prepara sosul ce va scalda puiul, astfel: se amesteca o lingurita de scortisoara, o lingurita de maghiran, jumatate lingurita de rozmarin, jumatate lingurita de oregano, jumatatelingurita de cimbru, jumatatelingurita de menta, jumatatelingurita de usturoi granulat, jumatatelingurita de sare, un varf de lingurita de piper. Se amesteca uneiul de masline cu o lingurita de condimente preparate ca mai sus si se toarna peste pui.
3. Se introduce lamaia in cavitatea puiului si se leaga picioarele cu o sfoara. Se asaza puiul intr-o tava cu pieptul in sus in cuptor, la o temperatura de 180 grade C timp de 50 minute.
4. Cand puiul este patruns bine si rumenit, se scoate lamaia din cavitate si se stoarce deasupra puiului. Se serveste cu salata verde si garnitura, dupa preferinta.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.