meriți să fii surprins
Pui marinat cu iaurt si garnitura de cuscus

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

12 bucati bucata Pulpe de pui Pulpa de pui
(superioare)
3 linguri lingura Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
1 linguri lingura Nucsoara Nucsoara
1 linguri lingura Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 linguri lingura Chimen Chimen
1 linguri lingura Ghimbir Ghimbir
3 catei catel Usturoi Usturoi
1 linguri lingura Coriandru Coriandru
1 bucati bucata Lamai Lamaie
100 g g Iaurt Iaurt

Pui marinat cu iaurt si garnitura de cuscus

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(1)

Mod de preparare

1. Amesteca pulpele de pui cu toate condimentele si iaurtul si lasa-le la marinat 24 h, maximum 72 h.

2. Prajeste pulpele intr-o tigaie incinsa, apoi pune-le la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 de minute.

3. Scoate-le si stropeste-le cu zeama de lamaie.

Garnitura: cuscus, 1-2 cepe, 50 g telina apio, Otet de vin/ mere, 2 picaturi sos Tabasco, 1 lingura sos Worcestershire

1. Fierbe cuscusul aldente.

2. Prajeste ceapa impreuna cu telina verde intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

3. Adauga cuscusul in tigaie si deasupra pune patrunjel verde tocat, coriandru tocat marunt si un strop de zeama de lime.

4. Sos dulce-acrisor: Fierbe zahar in putina apa pana cand se formeaza un sirop, apoi raceste-l.

5. Fa sosul astfel: 3 parti de sirop de zahar, 1 parte de otet de vin sau mere, 2 picaturi de sos Tabasco si 1 lingura de sos Worcestershire.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.