
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
4 linguri lingura | Mustar Mustar | |
1 linguri lingura | Hrean Hrean | |
3 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
1 lingurite lingurita | Pasta de rosii Pasta de rosii | |
0,5 lingurite lingurita | Coriandru Coriandru | |
2 foi foaie | Foi de dafin Foaie de dafin | |
0,25 lingurite lingurita | Cimbru Cimbru | |
3 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
1 bucati bucata | Telina Telina | |
3 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
200 ml ml | Vin alb Vin alb | |
200 g g | Smantana 20% Smantana 20% | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure gatit in stil Dijonez
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Trecem carnea de iepure print-un jet de apa, apoi o zvantam cu un prosop de hartie, o portionam si o ungem cu ulei de masline.
2. Amestecam mustarul cu hreanul ras, ceapa maruntita, pasta de tomate, boabele de coriandru, sare si piper si ungem iepurele cu acesta compozitie.
3. Incingem cuptorul la 160° C.
4. Punem iepurele intr-o tava unsa cu ulei, adaugam morcovii taiati rondele, ceapa, telina feliata, cimbrul si foile de dafin, iar tava o introducem la cuptor timp de 70 de minute (pana se rumeste).
5. Scoatem tava, adaugam vinul, acoperim vasul cu o folie de aluminiu, reducem tempratura la 130° C si continuam coacerea inca 40 de minute.
6. Cand este gata scoatem tava din cuptor, scurgem sosul format impreuna cu legumele, adaugam putina apa - aproximativ 1 cana, il dam un clocot, iar apoi pasam totul.
7. Adaugam smantana si potrivim de sare si piper. Se serveste fierbinte, cu sos deasupra si cartofi fierti stropiti cu ulei de masline.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.