meriți să fii surprins
Iepure la cuptor cu radacinoase parfumate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
3 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Fenicul Fenicul
15 bucati bucata Usturoi Usturoi
1 lingurite lingurita Ghimbir Ghimbir
500 ml ml Supa de legume Supa de legume
100 ml ml Vin alb Vin alb
20 bucati bucata Masline Masline
Unt Unt
(dupa gust)
Ulei Ulei
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Iepure la cuptor cu radacinoase parfumate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

1. Taiem iepurele bucati (fara organe) si il fierbem aproximativ 30-45 de minute. Verificam daca e fiert , iar daca nu, il mai lasam. Acest lucru e valabil la iepurele din comert. Iepurele vanat trebuie lasat cateva ore sa fiarba la foc mic. Verificam ocazional daca e gata

2. Dupa fierbere, tragem la tigaie bucatile de iepure cu sare si piper, pana se rumenesc bine de tot.

3. Apoi: ceapa, feniculul si usturoiul le taiem fasii si le tragem la tigaie in putin unt pentru aproximativ 5-10 minute.

4. Luam o oala termoizolanta cam de 8-10 cm adancime. Punem bucatile de iepure in ea, apoi adaugam ghimbirul proaspat ras. Amestecam bine, adaugam feniculul, usturoiul si ceapa calite, apoi niste supa clara de legume, cat sa acoperim pe jumatate preparatul nostru. Introducem la cuptor pentru 15 minute la 200 de gradeCelsius, acoperit cu folie de aluminiu.

5. Apoi intoarcem bucatile de iepure, punem vinul, maslinele si mai lasam la cuptor pentru inca 30 de minute la 180 de gradeCelsius. Verificam daca e gata totul. Daca nu, mai lasam la cuptor pana ne place consistenta carnii.

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.