
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
3 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
1 bucati bucata | Fenicul Fenicul | |
15 bucati bucata | Usturoi Usturoi | |
1 lingurite lingurita | Ghimbir Ghimbir | |
500 ml ml | Supa de legume Supa de legume | |
100 ml ml | Vin alb Vin alb | |
20 bucati bucata | Masline Masline | |
Unt
Unt (dupa gust) | ||
Ulei
Ulei (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure la cuptor cu radacinoase parfumate
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Taiem iepurele bucati (fara organe) si il fierbem aproximativ 30-45 de minute. Verificam daca e fiert , iar daca nu, il mai lasam. Acest lucru e valabil la iepurele din comert. Iepurele vanat trebuie lasat cateva ore sa fiarba la foc mic. Verificam ocazional daca e gata
2. Dupa fierbere, tragem la tigaie bucatile de iepure cu sare si piper, pana se rumenesc bine de tot.
3. Apoi: ceapa, feniculul si usturoiul le taiem fasii si le tragem la tigaie in putin unt pentru aproximativ 5-10 minute.
4. Luam o oala termoizolanta cam de 8-10 cm adancime. Punem bucatile de iepure in ea, apoi adaugam ghimbirul proaspat ras. Amestecam bine, adaugam feniculul, usturoiul si ceapa calite, apoi niste supa clara de legume, cat sa acoperim pe jumatate preparatul nostru. Introducem la cuptor pentru 15 minute la 200 de gradeCelsius, acoperit cu folie de aluminiu.
5. Apoi intoarcem bucatile de iepure, punem vinul, maslinele si mai lasam la cuptor pentru inca 30 de minute la 180 de gradeCelsius. Verificam daca e gata totul. Daca nu, mai lasam la cuptor pana ne place consistenta carnii.
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.