meriți să fii surprins
Prajitura cu piure de portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Portocale Portocala
250 g g Zahar tos Zahar tos
100 ml ml Ulei Ulei
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
100 ml ml Lapte Lapte
3 bucati bucata Oua Ou
2 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Prajitura cu piure de portocale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(18)

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 180°C, fara ventilatie, 160°C cu ventilatie. Asezam gratarul pe raftul din mijloc al cuptorului. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de 20-23 cm diametru.

Taiem portocalele bucati si le dam prin blender pana obtinem un piure. Din piureul rezultat cantarim exact 350g. Asezam piureul de portocale intr-un bol si adaugam deasupra uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie. Amestecam foarte bine.

La final punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul incins timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii - o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.

Lasam prajitura cu piure de portocale sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem pudra cu zahar.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.