
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Prajitura cu piure de portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem cuptorul la 180°C, fara ventilatie, 160°C cu ventilatie. Asezam gratarul pe raftul din mijloc al cuptorului. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de 20-23 cm diametru.
Taiem portocalele bucati si le dam prin blender pana obtinem un piure. Din piureul rezultat cantarim exact 350g. Asezam piureul de portocale intr-un bol si adaugam deasupra uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie. Amestecam foarte bine.
La final punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana la omogenizare.
Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul incins timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii - o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.
Lasam prajitura cu piure de portocale sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem pudra cu zahar.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.