meriți să fii surprins
Prajitura Regina Maria

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Albusuri Albus
85 g g Zahar Zahar
30 g g Faina Faina
100 g g Miez de nuca Miez de nuca
(macinata)
4 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
20 ml ml Ulei Ulei
120 g g Faina Faina
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
140 g g Zahar Zahar
35 ml ml Lapte Lapte
35 g g Amidon Amidon
1 lingurite lingurita Esenta de rom Esenta de rom
35 g g Cacao Cacao
160 g g Unt Unt
(temperatura camerei)
120 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
100 g g Ciocolata Ciocolata
Cacao Cacao
(topping)

Prajitura Regina Maria

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:20 h
(252)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune albusurile intr-un bol si mixeaza-le pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si mixeaza din nou. La urma adauga faina (cernuta) si nucile macinate si amesteca cu ajutorul unei spatule, cu miscari usore, de sus in jos.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si transfera compozitia in tava.

Baga tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 20 minute.

Pasul 2

Pune ouale intr-un bol si mixeaza-le pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza din nou. Adauga uleiul si amesteca cu o spatula. Apoi, adauga si faina si amesteca cu spatula, cu miscari usoare, de sus in jos pana se incorporeaza.

Pregateste o tava (acelasi tip de tava sau chiar aceeasi tava) tapetata cu hartie de copt si transfera compozitia in tava.

Baga tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 20 minute.

Pasul 3

Pune un bol la bain marie. Adauga in el galbenusurile, zaharul vanilinat, zaharul si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza totul. Apoi, pune laptele si amesteca din nou. Adauga amidonul si incorporeaza-l si pe acesta tot cu ajutorul telului. Cand obtii o compozitie omogena, poti lua crema de pe foc.

Dupa ce s-a racit putin, adauga esenta de rom si cacao si amesteca foarte bine totul si lasa crema pana se raceste complet.

Intr-un bol, pune untul care este la temperatura camerei si spumeaza-l cu ajutorul mixerului.Adauga crema de ciocolata si mixeaza din nou pana se omogenizeaza.

Atentie! Daca ai racit crema de ciocolata la temperatura camerei, atunci untul trebuie sa fie tot la temperatura camerei. Daca ai racit crema de ciocolata la frigider, atunci untul trebuie sa fie tot de la frigider.

Pasul 4

Pune frisca intr-un vas si cand este aproape de temperatura de fierbere, adauga ciocolata si amesteca pana se topeste si obtii un ganache lucios.

Iei de pe foc si incepi sa asamblezi prajitura.

Pasul 5

Indepartezi hartia de copt de pe blatul cu vanilie dupa care il tai pe jumatate.

Indepartezi hartia de copt si de pe blatul cu nuca.

Pui pe o tava jumatate din blatul cu vanilie, apoi blatul cu nuca si la urma cealalta jumatate din blatul cu vanilie.

Asamblezi prajitura in tava in care ai copt blaturile.

Pui prima jumatate a blatului cu vanilie, adaugi jumatate din crema de ciocolata, o intinzi pe toata suprafata, o nivelezi si apoi pui blatul cu nuca, adaugi si cealalta jumatate din crema de ciocolata, o intinzi pe toata suprafata si o nivelezi. Termini cu blatul cu vanilie, peste care torni ganache-ul de ciocolata. Il intinzi si pe el pe toata suprafata.

Baga prajitura la frigider pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte, dupa care portionezi si servesti.

3 oferte

Albuș de ouAlbuș de ou
Albuș de ou
24.04 - 28.04
-40%
10,99
ACTIVEAZĂ CUPONUL6,59Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei
Prajitura Regina Maria
1:20 h

Prajitura Regina Maria

Ingrediente

Albus
4 bucata
Zahar
85 g
Faina
30 g
Miez de nuca (macinata)
100 g
Ou
4 bucata
Zahar
100 g
Zahar vanilat
1 plic
Ulei
20 ml
Faina
120 g
Galbenus
4 bucata
Zahar vanilat
1 plic
Zahar
140 g
Lapte
35 ml
Amidon
35 g
Esenta de rom
1 lingurita
Cacao
35 g
Unt (temperatura camerei)
160 g
Frisca lichida
120 ml
Ciocolata
100 g
Cacao (topping)
Prajitura Regina Maria
30 min

Pasul 1

Blat de nuca

Pune albusurile intr-un bol si mixeaza-le pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si mixeaza din nou. La urma adauga faina (cernuta) si nucile macinate si amesteca cu ajutorul unei spatule, cu miscari usore, de sus in jos.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si transfera compozitia in tava.

Baga tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 20 minute.

Albus: 4 bucata
Zahar: 85 g
Faina: 30 g
Miez de nuca (macinata): 100 g
Prajitura Regina Maria
20 min

Pasul 2

Blat de vanilie

Pune ouale intr-un bol si mixeaza-le pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si mixeaza din nou. Adauga uleiul si amesteca cu o spatula. Apoi, adauga si faina si amesteca cu spatula, cu miscari usoare, de sus in jos pana se incorporeaza.

Pregateste o tava (acelasi tip de tava sau chiar aceeasi tava) tapetata cu hartie de copt si transfera compozitia in tava.

Baga tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 20 minute.

Ou: 4 bucata
Zahar: 100 g
Zahar vanilat: 1 plic
Ulei: 20 ml
Faina: 120 g
Prajitura Regina Maria
10 min

Pasul 3

Crema de cacao

Pune un bol la bain marie. Adauga in el galbenusurile, zaharul vanilinat, zaharul si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza totul. Apoi, pune laptele si amesteca din nou. Adauga amidonul si incorporeaza-l si pe acesta tot cu ajutorul telului. Cand obtii o compozitie omogena, poti lua crema de pe foc.

Dupa ce s-a racit putin, adauga esenta de rom si cacao si amesteca foarte bine totul si lasa crema pana se raceste complet.

Intr-un bol, pune untul care este la temperatura camerei si spumeaza-l cu ajutorul mixerului.Adauga crema de ciocolata si mixeaza din nou pana se omogenizeaza.

Atentie! Daca ai racit crema de ciocolata la temperatura camerei, atunci untul trebuie sa fie tot la temperatura camerei. Daca ai racit crema de ciocolata la frigider, atunci untul trebuie sa fie tot de la frigider.

Galbenus: 4 bucata
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar: 140 g
Lapte: 35 ml
Amidon: 35 g
Esenta de rom: 1 lingurita
Cacao: 35 g
Unt (temperatura camerei): 160 g
Prajitura Regina Maria
10 min

Pasul 4

Ganache de ciocolata

Pune frisca intr-un vas si cand este aproape de temperatura de fierbere, adauga ciocolata si amesteca pana se topeste si obtii un ganache lucios.

Iei de pe foc si incepi sa asamblezi prajitura.

Frisca lichida: 120 ml
Ciocolata: 100 g
Prajitura Regina Maria
10 min

Pasul 5

Prajitura Regina Maria

Indepartezi hartia de copt de pe blatul cu vanilie dupa care il tai pe jumatate.

Indepartezi hartia de copt si de pe blatul cu nuca.

Pui pe o tava jumatate din blatul cu vanilie, apoi blatul cu nuca si la urma cealalta jumatate din blatul cu vanilie.

Asamblezi prajitura in tava in care ai copt blaturile.

Pui prima jumatate a blatului cu vanilie, adaugi jumatate din crema de ciocolata, o intinzi pe toata suprafata, o nivelezi si apoi pui blatul cu nuca, adaugi si cealalta jumatate din crema de ciocolata, o intinzi pe toata suprafata si o nivelezi. Termini cu blatul cu vanilie, peste care torni ganache-ul de ciocolata. Il intinzi si pe el pe toata suprafata.

Baga prajitura la frigider pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte, dupa care portionezi si servesti.

Cacao (topping)
Prajitura Regina Maria

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4
5