meriți să fii surprins
Prajitura cu cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Vrei sa incerci o reteta noua de prajitura pentru platoul de Craciun sau Revelion? Iti propun reteta de Prajitura cu cafea! Nu iti face griji, o putem adapta foarte usor si pentru copii, folosind cacao dulce in loc de ness sau cicoare. Prajitura cu cafea este o prajitura care nu este foarte dificil de pregatit, iar rezultatul este unul delicios. Un blat crocant, pe baza de albus de ou si nuci, in contrast cu o crema extraordinar de fina, pe baza de cafea si frisca.

Ingrediente

7 bucati bucata Albusuri Albus
200 g g Zahar Zahar
200 g g Faina Faina
100 g g Miez de nuca Miez de nuca
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
2 lingurite lingurita Cafea instant Cafea instant
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
7 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
200 g g Zahar Zahar
2 lingurite lingurita Cafea instant Cafea instant
350 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara

decor

Ciocolata menaj Ciocolata menaj

Prajitura cu cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:15 h
(98)

Mod de preparare

Pasul 1

Incinge cuptorul la 180°C si tapeteaza cu unt si hartie de copt o tava de 25x35cm.

Bate albusurile spuma, cu mixerul la viteza mare. Adauga treptat zaharul, pana ai o bezea tare, lucioasa, care nu cade din vas cand il intorci cu fundul in sus. Trebuie sa bati cca 20 min cu mixerul. Adauga faina si praful de copt, mixeaza usor sau amesteca cu spatula.

Pune si nuca macinata, vanilie, cafea. Omogenizeaza. 

Toarna compozitia in tava, niveleaza cu spatula. Coace 12-15 minute sau pana ai o crusta usor aurie si trece testul scobitorii.

Lasa blatul sa se raceasca putin in tava, apoi scoate-l cu ajutorul hartiei de copt si lasa sa se raceasca foarte bine.

Tapeteaza tava folosita cu folie alimentara si pune din nou blatul in tava.

Pasul 2

Pentru crema, mixeaza galbenusurile, zaharul si cafeaua instant, pana ai o crema lucioasa, care isi dubleaza volumul si in care nu se mai simt granulele de zahar.

Pune crema pe foc, la baie de abur si amesteca usor. Lasa la foc mic pana incepe sa se ingroase, ca o budinca. Trage de pe foc si lasa sa se raceasca. 

Intre timp, bate frisca tare si amesteca gelatina cu 30ml apa rece. Lasa gelatina sa se inatareasca, pana are consistenta unui jeleu. 

Cand crema e rece, amesteca cu frisca batuta si gelatina topita.

Cum topesti gelatina? La baie de abur sau in cuptorul cu microunde pana devine lichida, fara a da in clocot.

Toarna crema peste blat si da la rece 3-4 ore inainte de feliere. Optional, poti rade deasupra ciocolata de menaj sau ciocolata cu lapte/alba, in functie de preferinte.

Prajitura cu cafea e gata! Promit ca este delicioasa, gustul de cafea e o aroma foarte fina, este o prajitura echilibrata, nu prea dulce. Sigur va fi pe gustul tuturor! Pofta buna si Sarbatori Fericite!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Prajitura cu cafea
4:15 h

Prajitura cu cafea

Ingrediente

Albus
7 bucata
Zahar
200 g
Faina
200 g
Miez de nuca
100 g
Praf de copt
1 plic
Cafea instant
2 lingurita
Esenta de vanilie
1 lingurita
Galbenus
7 bucata
Zahar
200 g
Cafea instant
2 lingurita
Frisca lichida
350 ml
Gelatina alimentara
10 g
Ciocolata menaj
Prajitura cu cafea
45 min

Pasul 1

Pas 1 - Blat prajitura cu cafea

Incinge cuptorul la 180°C si tapeteaza cu unt si hartie de copt o tava de 25x35cm.

Bate albusurile spuma, cu mixerul la viteza mare. Adauga treptat zaharul, pana ai o bezea tare, lucioasa, care nu cade din vas cand il intorci cu fundul in sus. Trebuie sa bati cca 20 min cu mixerul. Adauga faina si praful de copt, mixeaza usor sau amesteca cu spatula.

Pune si nuca macinata, vanilie, cafea. Omogenizeaza. 

Toarna compozitia in tava, niveleaza cu spatula. Coace 12-15 minute sau pana ai o crusta usor aurie si trece testul scobitorii.

Lasa blatul sa se raceasca putin in tava, apoi scoate-l cu ajutorul hartiei de copt si lasa sa se raceasca foarte bine.

Tapeteaza tava folosita cu folie alimentara si pune din nou blatul in tava.

Albus: 7 bucata
Zahar: 200 g
Faina: 200 g
Miez de nuca: 100 g
Praf de copt: 1 plic
Cafea instant: 2 lingurita
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Prajitura cu cafea
3:30 h

Pasul 2

Pas 2 - Crema prajitura cu cafea

Pentru crema, mixeaza galbenusurile, zaharul si cafeaua instant, pana ai o crema lucioasa, care isi dubleaza volumul si in care nu se mai simt granulele de zahar.

Pune crema pe foc, la baie de abur si amesteca usor. Lasa la foc mic pana incepe sa se ingroase, ca o budinca. Trage de pe foc si lasa sa se raceasca. 

Intre timp, bate frisca tare si amesteca gelatina cu 30ml apa rece. Lasa gelatina sa se inatareasca, pana are consistenta unui jeleu. 

Cand crema e rece, amesteca cu frisca batuta si gelatina topita.

Cum topesti gelatina? La baie de abur sau in cuptorul cu microunde pana devine lichida, fara a da in clocot.

Toarna crema peste blat si da la rece 3-4 ore inainte de feliere. Optional, poti rade deasupra ciocolata de menaj sau ciocolata cu lapte/alba, in functie de preferinte.

Prajitura cu cafea e gata! Promit ca este delicioasa, gustul de cafea e o aroma foarte fina, este o prajitura echilibrata, nu prea dulce. Sigur va fi pe gustul tuturor! Pofta buna si Sarbatori Fericite!

Galbenus: 7 bucata
Zahar: 200 g
Cafea instant: 2 lingurita
Frisca lichida: 350 ml
Gelatina alimentara: 10 g
Ciocolata menaj
Prajitura cu cafea

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2