meriți să fii surprins
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

20 g g Cacao Cacao
120 g g Faina Faina
5 bucati bucata Albusuri Albus
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
5 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
20 ml ml Ulei Ulei
1 fiole fiola Esenta de rom Esenta de rom
400 ml ml Apa Apa
100 g g Zahar Zahar
1 fiole fiola Esenta de rom Esenta de rom
3 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Zahar Zahar
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
250 g g Frisca Frisca
Cacao Cacao
Fulgi de ciocolata Fulgi de ciocolata

Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:05 h
(431)

Mod de preparare

Pasul 1

Amesteca faina si cacao (cernute) intr-un bol. Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un alt bol, adauga albusurile si mixeaza-le la viteza mare pana obtii o spuma tare. Cand s-au batut bine, adauga zaharul vanilinat, zaharul pudra si mixeaza din nou. Adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom. Amesteca usor, cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Cand s-a omogenizat totul, adauga amestecul de faina si cacao, in transe si amesteca usor pentru a nu se lasa compozitia.

Pregateste o tava cu inel, pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Adauga compozitia in tava, niveleaza si apoi da tava la cuptor, la 180°C, timp de 25 de minute.

Cand este gata, scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit.

Pasul 2

Pune apa intr-un vas pe foc, adauga zaharul si da in clocot pana se topeste zaharul. Opreste focul si adauga esenta de rom. Lasa siropul la racit. Insiropeaza fiecare blat atunci cand montezi prajitura.

Pasul 3

Pune un bol la bain marie. Adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si zaharul. Amestecati pana se deschid la culoare. Luati de pe foc si mixati pana devin ca o crema.

Intr-un alt bol, adauga galbenusurile mixate, mascarponele si mixati pana se omogenizeaza.

Cand avem o compozitie omogena, adaugati frisca batuta si amestecati cu o spatula.

Crema obtinuta, o dati la frigider pana incepeti sa montati prajitura.

Pasul 4

Taie blatul racit in trei parti.

Monteaza prajitura in tava cu inel in care ai copt blatul.

Pune primul blat, insiropeaza, adauga crema, intinde-o, apoi pune si al doilea blat, insiropeaza, adauga crema, intinde si termina cu ultimul blat, sirop si crema. Da la rece pana a doua zi.

Orneaza cu cacao pudra si aschii de ciocolata.

Pofta buna!

1 oferte

Albuș de ouAlbuș de ou
Albuș de ou
24.04 - 28.04
-40%
10,99
ACTIVEAZĂ CUPONUL6,59Lei
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone
1:05 h

Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

Ingrediente

Cacao
20 g
Faina
120 g
Albus
5 bucata
Zahar vanilat
1 plic
Zahar pudra
100 g
Galbenus
5 bucata
Ulei
20 ml
Esenta de rom
1 fiola
Apa
400 ml
Zahar
100 g
Esenta de rom
1 fiola
Galbenus
3 bucata
Zahar vanilat
1 plic
Zahar
100 g
Branza mascarpone
500 g
Frisca
250 g
Cacao
Fulgi de ciocolata
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone
40 min

Pasul 1

Blat pentru prajitura cu crema de mascarpone

Amesteca faina si cacao (cernute) intr-un bol. Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un alt bol, adauga albusurile si mixeaza-le la viteza mare pana obtii o spuma tare. Cand s-au batut bine, adauga zaharul vanilinat, zaharul pudra si mixeaza din nou. Adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom. Amesteca usor, cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Cand s-a omogenizat totul, adauga amestecul de faina si cacao, in transe si amesteca usor pentru a nu se lasa compozitia.

Pregateste o tava cu inel, pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Adauga compozitia in tava, niveleaza si apoi da tava la cuptor, la 180°C, timp de 25 de minute.

Cand este gata, scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit.

Cacao: 20 g
Faina: 120 g
Albus: 5 bucata
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar pudra: 100 g
Galbenus: 5 bucata
Ulei: 20 ml
Esenta de rom: 1 fiola
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone
10 min

Pasul 2

Sirop pentru prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

Pune apa intr-un vas pe foc, adauga zaharul si da in clocot pana se topeste zaharul. Opreste focul si adauga esenta de rom. Lasa siropul la racit. Insiropeaza fiecare blat atunci cand montezi prajitura.

Apa: 400 ml
Zahar: 100 g
Esenta de rom: 1 fiola
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone
10 min

Pasul 3

Crema pentru prajitura cu blat de cacao

Pune un bol la bain marie. Adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si zaharul. Amestecati pana se deschid la culoare. Luati de pe foc si mixati pana devin ca o crema.

Intr-un alt bol, adauga galbenusurile mixate, mascarponele si mixati pana se omogenizeaza.

Cand avem o compozitie omogena, adaugati frisca batuta si amestecati cu o spatula.

Crema obtinuta, o dati la frigider pana incepeti sa montati prajitura.

Galbenus: 3 bucata
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar: 100 g
Branza mascarpone: 500 g
Frisca: 250 g
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone
5 min

Pasul 4

Asamblare prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

Taie blatul racit in trei parti.

Monteaza prajitura in tava cu inel in care ai copt blatul.

Pune primul blat, insiropeaza, adauga crema, intinde-o, apoi pune si al doilea blat, insiropeaza, adauga crema, intinde si termina cu ultimul blat, sirop si crema. Da la rece pana a doua zi.

Orneaza cu cacao pudra si aschii de ciocolata.

Pofta buna!

Cacao
Fulgi de ciocolata
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4