
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listStea de Craciun cu crema de portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mod de preagatire pandispan:
1. Incalzim cuptorul la 180 °C. Adaugam ouale, zaharul si sarea intr-un mixer si le batem 15 minute, pana cand se umfla bine.
2. Mutam compozitia intr-un castron si adaugam printr-o sita faina si amidonul din cartofi, incorporandu-le usor in compozitia de oua, amestecand de jos in sus.
3. Apoi adaugam esenta de vanilie, ungem forma de stea cu unt, varsam compozitia in forma si punem la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 180 °C.Mod de preagatire crema:
1. Punem laptele, cu exceptia unui pahar, intr-o cratita impreuna cu tulpina de vanilie taiata in lung si cu coaja de la portocala si il aducem la punctul de fierbere, fara a-l lasa sa fiarba, inchizand focul.
2. Dupa acest procedeu de aromatizare, punem galbenusurile de la oua si zaharul intr-un alt vas si la batem bine pana devin cremoase.
3. Treptat, adaugam amidonul si apoi laptele ramas, si continuam sa amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
4. Turnam si laptele aromatizat cald si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand se ingroasa. Cand este gata, luam de pe foc si punem compozitia intr-un recipient larg, avand grija sa acoperim crema cu o folie astfel incat sa nu se formeze la suprafata o crusta.
Mod de pregatire sirop:
1. Topim zaharul in apa la foc moderat si adaugam sucul de portocale. Lasam pe foc, pana cand va fi foarte omogen, circa 5 - 6 minute. Apoi lasam sa se raceasca.
2. Taiem in 2 sau 3 straturi steaua de pandispan, o umezim bine in siropul de portocale si intindem crema. O lasam la frigider 1 ora.
3. Intre timp, pregatim glazura de ciocolata. Punem in bain-marie bucati de ciocolata, circa 300 g, si le lasam sa se topeasca. Apoi acoperim steaua cu ciocolata. Imediat ce s-a racit ciocolata, putem orna tortul dupa cum dorim, cu confeti colorate, petale de migdale, cu frisca etc.
Aceasta reteta este recomandata deAntonio Passarelli.