
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura Cusma lui Guguta
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru clatite batem ouale impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie. Turnam laptele in fir subtire, amestecand mereu. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.
Amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Prajim clatitele pe rand, in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei. Eu am folosit o tigaie pentru clatite cu diametrul de 20cm. Lasam clatitele sa se raceasca inainted e a le umple. Pentru a nu se usca (nu le mai putem rula), le acoperim cu un servet umed.
Pentru crema amestecam mascarpone, zaharul pudra si miezul de la pastaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare, pana nu se mai simte zaharul. Separat, batem smantana dulce pana obtinem o frisca ferma. Adaugam frisca peste mascarpone si amestecam usor cu spatula, cu miscari de impaturire.
FOARTE IMPORTANT! Smantana dulce Pilos este o smantana naturala, deci e foarte important sa fie tinuta la frigider si sa fie foarte rece inainte de a o bate. Puteti chiar sa o tineti 10 minute la congelator, impreuna cu paletele mixerului si vasul in care bateti frisca.
Scurgem foarte bine visinele din compot, le tamponam cu un prosop de hartie pentru a absorbi execsul de suc si ne putem apuca de asamblarea prajiturii. Punem visine in mijlocul clatitelor si le rulam cat putem de strans. Pe un platou suficient de mare, punem un strat de crema (2-3 linguri) si asezam pe crema primele 4 clatite. Urmeaza alt strat de crema, 3 clatite, crema, 2 clatite, crema si…clatita vedeta, cireasa de pe Cusma lui Guguta.
Imbracam intreaga prajitura in crema si ii dam forma specifica, de piramida. Decoram cu ciocolata data pe razatoare. Pofta buna!