
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Oua Ou | |
150 g g | Unt Unt | |
150 g g | Smantana Smantana | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
10 g g | Praf de copt Praf de copt | |
150 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
600 g g | Faina Faina | |
100 g g | Amidon Amidon | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
100 g g | Zahar Zahar | |
1 l l | Lapte Lapte | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
200 g g | Unt Unt | |
Ciocolata alba Ciocolata alba |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura Alba ca Zapada
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un bol, adauga ouale, untul topit si racit si smantana. Amesteca cu un tel. Apoi pune zaharul vanilinat, praful de copt si zaharul pudra si amesteca cu o spatula. Dupa ce s-a omogenizat bine totul, pune faina. La inceput amesteca cu spatula si apoi incepe sa framanti cu mana pana obtii un aluat legat si omogen.
Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare foaie la o grosime de 3 mm.
Coace fiecare foaie la 180°C, timp de 8-10 minute sau pana se rumeneste usor. Lasa foile la racit inainte de asamblare.
Pasul 2
Intr-un vas, adauga amidonul, zaharul vanilinat, zaharul si amesteca bine cu un tel. Apoi adauga laptele treptat amestecand continuu. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, dar, amesteca in continuare pentru a nu se forma cocoloase.
Cand e gata ia de pe foc si adauga coaja si sucul de la o lamaie.
Adauga untul (care este la temperatura camerei) si amesteca. Lasa la racit.
Pasul 3
Pune prima foaie, adauga crema, intinde-o, apoi adauga ce-a de-a doua foaie, apasa putin, pune crema si intinde. La urma pune ultima foaie si termina cu crema ramasa. Rade ciocolata alba.
Impacheteaza prajitura in hartie de copt si deasupra pune o greutate. Las-o pana a doua zi si apoi o poti taia.