meriți să fii surprins
Prajitura Alba ca Zapada

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Oua Ou
150 g g Unt Unt
150 g g Smantana Smantana
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
10 g g Praf de copt Praf de copt
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
600 g g Faina Faina
100 g g Amidon Amidon
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Zahar Zahar
1 l l Lapte Lapte
1 bucati bucata Lamai Lamaie
200 g g Unt Unt
Ciocolata alba Ciocolata alba

Prajitura Alba ca Zapada

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:35 h
(745)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol, adauga ouale, untul topit si racit si smantana. Amesteca cu un tel. Apoi pune zaharul vanilinat, praful de copt si zaharul pudra si amesteca cu o spatula. Dupa ce s-a omogenizat bine totul, pune faina. La inceput amesteca cu spatula si apoi incepe sa framanti cu mana pana obtii un aluat legat si omogen.

Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare foaie la o grosime de 3 mm.

Coace fiecare foaie la 180°C, timp de 8-10 minute sau pana se rumeneste usor. Lasa foile la racit inainte de asamblare.

Pasul 2

Intr-un vas, adauga amidonul, zaharul vanilinat, zaharul si amesteca bine cu un tel. Apoi adauga laptele treptat amestecand continuu. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, dar, amesteca in continuare pentru a nu se forma cocoloase.

Cand e gata ia de pe foc si adauga coaja si sucul de la o lamaie.

Adauga untul (care este la temperatura camerei) si amesteca. Lasa la racit.

Pasul 3

Pune prima foaie, adauga crema, intinde-o, apoi adauga ce-a de-a doua foaie, apasa putin, pune crema si intinde. La urma pune ultima foaie si termina cu crema ramasa. Rade ciocolata alba.

Impacheteaza prajitura in hartie de copt si deasupra pune o greutate. Las-o pana a doua zi si apoi o poti taia.

1 oferte

Ouă de găină, MOuă de găină, M
Ouă de găină, M
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
8,65Lei
Prajitura Alba ca Zapada
1:35 h

Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente

Ou
2 bucata
Unt
150 g
Smantana
150 g
Zahar vanilat
1 plic
Praf de copt
10 g
Zahar pudra
150 g
Faina
600 g
Amidon
100 g
Zahar vanilat
1 plic
Zahar
100 g
Lapte
1 l
Lamaie
1 bucata
Unt
200 g
Ciocolata alba
Prajitura Alba ca Zapada
1:10 h

Pasul 1

Foi prajitura Alba ca Zapada

Intr-un bol, adauga ouale, untul topit si racit si smantana. Amesteca cu un tel. Apoi pune zaharul vanilinat, praful de copt si zaharul pudra si amesteca cu o spatula. Dupa ce s-a omogenizat bine totul, pune faina. La inceput amesteca cu spatula si apoi incepe sa framanti cu mana pana obtii un aluat legat si omogen.

Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare foaie la o grosime de 3 mm.

Coace fiecare foaie la 180°C, timp de 8-10 minute sau pana se rumeneste usor. Lasa foile la racit inainte de asamblare.

Ou: 2 bucata
Unt: 150 g
Smantana: 150 g
Zahar vanilat: 1 plic
Praf de copt: 10 g
Zahar pudra: 150 g
Faina: 600 g
Prajitura Alba ca Zapada
20 min

Pasul 2

Crema prajitura Alba ca Zapada

Intr-un vas, adauga amidonul, zaharul vanilinat, zaharul si amesteca bine cu un tel. Apoi adauga laptele treptat amestecand continuu. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, dar, amesteca in continuare pentru a nu se forma cocoloase.

Cand e gata ia de pe foc si adauga coaja si sucul de la o lamaie.

Adauga untul (care este la temperatura camerei) si amesteca. Lasa la racit.

Amidon: 100 g
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar: 100 g
Lapte: 1 l
Lamaie: 1 bucata
Unt: 200 g
Prajitura Alba ca Zapada
5 min

Pasul 3

Asamblare prajitura Alba ca Zapada

Pune prima foaie, adauga crema, intinde-o, apoi adauga ce-a de-a doua foaie, apasa putin, pune crema si intinde. La urma pune ultima foaie si termina cu crema ramasa. Rade ciocolata alba.

Impacheteaza prajitura in hartie de copt si deasupra pune o greutate. Las-o pana a doua zi si apoi o poti taia.

Ciocolata alba
Prajitura Alba ca Zapada

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3