meriți să fii surprins
Prajitura semiluna cu fistic si crema de limeta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
70 g g Zahar Zahar
1 praf praf Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
175 g g Faina Faina
(550)
Faina Faina
(pentru preparat)
70 g g Fistic Fistic
180 g g Zahar pudra Zahar pudra
3 linguri lingura Suc de limeta Suc de limeta

Prajitura semiluna cu fistic si crema de limeta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(6)

Mod de preparare

Macinati fin miezurile de fistic pentru aluat. Bateti untul si amestecati repede cuzahar, sare, ou, faina si fisticul macinat pentru a obtine un aluat neted. Lasati min. 2ore la rece. Apoi rulati pe putina faina la o grosime de 3-4 mm. Taiati semilunile (decirca 6 cm) si asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt.

Bagati-le la copt in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 8-10 min., pana cand devincrocante si se rumenesc usor. Scoateti semilunile si lasati-le la racit pe un gratar deprajituri.

Tocati fisticul pentru decorare. Cerneti zaharul pudra si amestecati-l cu sucul delimeta pentru a forma o crema nu prea lichida. Bagati-l intr-o punga de congelare siinchideti-o. Taiati un mic colt al pungii si turnati pe acolo crema pe semiluni. Presaratifisticul si lasati la uscat.

1 oferte

Sare de HimalayaSare de Himalaya
Sare de Himalaya
29.11 - 05.12
4,99Lei

Dieta

Grasime2 g Carbohidrati4 g kCal35 Kilojoule145