
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura semiluna cu fistic si crema de limeta
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Macinati fin miezurile de fistic pentru aluat. Bateti untul si amestecati repede cuzahar, sare, ou, faina si fisticul macinat pentru a obtine un aluat neted. Lasati min. 2ore la rece. Apoi rulati pe putina faina la o grosime de 3-4 mm. Taiati semilunile (decirca 6 cm) si asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt.
Bagati-le la copt in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 8-10 min., pana cand devincrocante si se rumenesc usor. Scoateti semilunile si lasati-le la racit pe un gratar deprajituri.
Tocati fisticul pentru decorare. Cerneti zaharul pudra si amestecati-l cu sucul delimeta pentru a forma o crema nu prea lichida. Bagati-l intr-o punga de congelare siinchideti-o. Taiati un mic colt al pungii si turnati pe acolo crema pe semiluni. Presaratifisticul si lasati la uscat.