meriți să fii surprins
Braduti din negrese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 cesti ceasca Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
0,5 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
0,5 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
1 cesti ceasca Unt Unt
1,5 cesti ceasca Zahar Zahar
2 bucati bucata Oua Ou
1,5 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
0,7 cesti ceasca Cacao Cacao
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust )

Braduti din negrese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(3)

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare amesteca faina, praful de copt si sarea si pune-l deoparte. Cu un mixer electric, amesteca untul moale si zaharul. Adauga gradual si ouale, vanilia si cacaua . Apoi adauga treptat si mixul cu faina, pana ce intregul aluat devine omogen.

2. Inveleste aluatul in plastic si aseaza-l in frigider cel putin o ora.

3. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si aseaza in tava hartie speciala de copt.

4. Pe o suprafata de lucru infainata, intinde cu facaletul aluatul pana ajunge la o grosime de 1-1,5cm. Folosind forme pentru prajituri in forma de stele de 3 marimi, taie aluatul si asaza stelutele pe hartia de copt.

5. Lasa-le la copt pentru 8 -11 minute, sau pana cand marginile se intaresc.6. Transfera pe un gratar pentru a se raci, apoi presara-le cu zahar pudra. La final, aseaza-le unele peste celelalte, cate trei, in ordinea marimii, pentru a alcatui braduti din negrese. Pofta buna!