meriți să fii surprins
Prajitura Albinita

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Miere Miere
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
Sare Sare
600 g g Faina Faina
20 g g Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
1 bucati bucata Oua Ou
30 ml ml Lapte Lapte
300 ml ml Lapte Lapte
50 g g Zahar Zahar
80 g g Gris de grau Gris de grau
200 g g Unt Unt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
450 g g Gem de fructe de padure Gem de fructe de padure
(coacaze negre)

Prajitura Albinita

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(36)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune intr-un vas, la foc mediu, mierea, untul, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si amesteca bine.

Fierbe compozitia pana cand zaharul este complet dizolvat. Da la o parte de pe foc si  lasa sa se raceasca.

Pune faina intr-un bol, adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca bine totul. Apoi adauga amestecul de miere, unt, zahar si zahar vanilinat pregatit mai devreme (si care s-a si racit intre timp), oul si laptele. Amesteca cu o lingura pana cand ingredientele umede sunt incorporate in faina si apoi framanta aluatul pana obtii un aluat omogen si formezi o bila din el.

Rastorni aluatul pe blat si il imparti in 4 parti egale.

Intinzi fiecare bucata de aluat intre 2 foi de copt si le coci in cuptorul preincalzit, la 18 °C timp de 10 minute.

Foile trebuie sa aiba dimensiuni cat mai egale.

Daca foile ies strambe sau inegale, le poti decupa marginile, lipindu-le acolo unde lipsesc, trecand apoi  cu sucitorul pe deasupra.

Pasul 2

Apoi pregateste grisul cu lapte. Pune laptele intr-un vas, zaharul si lasa pe foc pana incepe sa fiarba laptele si zaharul se topeste.

Cand a inceput sa fiarba laptele, adauga grisul si amesteca constant. Apoi, da-l la racit.

Pasul 3

Intr-un bol, adauga grisul cu lapte racit, zaharul vanilinat si untul care este la temperatura camerei.

Mizeaxa foarte bine totul si gata crema de gris.

Pasul 4

Pentru asamblarea prajiturii, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Pune prima foaie coapta si racita pe tava, apoi adauga crema de gris pe care o intinzi pe toata suprafata, adaugi a doua foaie de copt peste care pui gemul de coaceze negre, apoi pui a treia foaie, adaugi crema de gris si termini cu a patra foaie.

Apoi, deasupra prajiturii, pui o alta tava peste care asezi o greutate (3, 4 carti) si o lasi pana a doua zi intr-un loc racoros.

A doua zi, pudreaza cu zahar pudra, portioneaza si serveste.

Pofta buna!

Prajitura Albinita
1:10 h

Prajitura Albinita

Ingrediente

Miere
200 g
Unt
100 g
Zahar
100 g
Zahar vanilat
1 plic
Sare
Faina
600 g
Bicarbonat de sodiu
20 g
Ou
1 bucata
Lapte
30 ml
Lapte
300 ml
Zahar
50 g
Gris de grau
80 g
Unt
200 g
Zahar vanilat
1 plic
Gem de fructe de padure (coacaze negre)
450 g
Prajitura Albinita
40 min

Pasul 1

Foi cu miere

Pune intr-un vas, la foc mediu, mierea, untul, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si amesteca bine.

Fierbe compozitia pana cand zaharul este complet dizolvat. Da la o parte de pe foc si  lasa sa se raceasca.

Pune faina intr-un bol, adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca bine totul. Apoi adauga amestecul de miere, unt, zahar si zahar vanilinat pregatit mai devreme (si care s-a si racit intre timp), oul si laptele. Amesteca cu o lingura pana cand ingredientele umede sunt incorporate in faina si apoi framanta aluatul pana obtii un aluat omogen si formezi o bila din el.

Rastorni aluatul pe blat si il imparti in 4 parti egale.

Intinzi fiecare bucata de aluat intre 2 foi de copt si le coci in cuptorul preincalzit, la 18 °C timp de 10 minute.

Foile trebuie sa aiba dimensiuni cat mai egale.

Daca foile ies strambe sau inegale, le poti decupa marginile, lipindu-le acolo unde lipsesc, trecand apoi  cu sucitorul pe deasupra.

Miere: 200 g
Unt: 100 g
Zahar: 100 g
Zahar vanilat: 1 plic
Sare
Faina: 600 g
Bicarbonat de sodiu: 20 g
Ou: 1 bucata
Lapte: 30 ml
Prajitura Albinita
10 min

Pasul 2

Gris cu lapte

Apoi pregateste grisul cu lapte. Pune laptele intr-un vas, zaharul si lasa pe foc pana incepe sa fiarba laptele si zaharul se topeste.

Cand a inceput sa fiarba laptele, adauga grisul si amesteca constant. Apoi, da-l la racit.

Lapte: 300 ml
Zahar: 50 g
Gris de grau: 80 g
Prajitura Albinita
10 min

Pasul 3

Crema de gris

Intr-un bol, adauga grisul cu lapte racit, zaharul vanilinat si untul care este la temperatura camerei.

Mizeaxa foarte bine totul si gata crema de gris.

Unt: 200 g
Zahar vanilat: 1 plic
Prajitura Albinita
10 min

Pasul 4

Prajitura Albinita

Pentru asamblarea prajiturii, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Pune prima foaie coapta si racita pe tava, apoi adauga crema de gris pe care o intinzi pe toata suprafata, adaugi a doua foaie de copt peste care pui gemul de coaceze negre, apoi pui a treia foaie, adaugi crema de gris si termini cu a patra foaie.

Apoi, deasupra prajiturii, pui o alta tava peste care asezi o greutate (3, 4 carti) si o lasi pana a doua zi intr-un loc racoros.

A doua zi, pudreaza cu zahar pudra, portioneaza si serveste.

Pofta buna!

Gem de fructe de padure (coacaze negre): 450 g
Prajitura Albinita

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4