meriți să fii surprins
Prajitura Tosca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
70 g g Mac Mac
100 g g Faina Faina
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
125 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
60 g g Amidon Amidon
500 ml ml Lapte Lapte
100 g g Unt Unt
150 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
130 g g Ciocolata Ciocolata
150 ml ml Cafea Cafea
120 g g Biscuiti Biscuiti

Prajitura Tosca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(913)

Mod de preparare

Pasul 1

Pregateste blatul astfel: pune intr-un bol ouale (care sunt la temperatura camerei), zaharul si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Apoi, adauga zaharul vanilinat, macul si amesteca cu o spatula. La urma adauga faina pe care o incorporezi si pe ea usor.

Pregateste o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Adauga aluatul pregatit in tava si da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 minute.

Cat timp este blatul la cuptor, pregateste crema de vanilie.

Pasul 2

Pune un vas pe foc si adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si amesteca bine cu un tel. Dupa ce ai omogenizat totul, adauga amidonul si omogenizeaza din nou. Apoi, adauga laptele si amesteca continuu, la foc mic, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase.

Lasa pe foc pana se ingroasa crema (devine ca o ciulama).

Dupa ce ai luat crema de pe foc, transfer-o intr-un bol sau pe o suprafata intinsa (pune folie alimentara intr-o tava de copt, intinde crema de vanilie, acopera din nou cu folie alimentara si las-o la racit) pentru a se raci repede.

Cand s-a racit, pune untul (untul este la temperatura camerei) intr-un bol, spumeaza-l (mixeaza-l) si apoi adauga crema racita.

Dupa ce ai gata crema de vanilie, pregateste ganache-ul de ciocolata.

Pasul 3

Pune smantana pentru frisca intr-un vas si atunci cand este aproape de punctul de fierbere, adauga si ciocolata si omogenizeaza bine totul.

Transfera ganache-ul intr-un bol.

Intre timp, pregateste cafeaua si biscuitii si incepe sa montezi prajitura. 

Pasul 4

Pentru a monta prajitura, foloseste forma blatului si cadrul.

Peste blat, pune crema de vanilie si  niveleaz-o foarte bine.

Peste crema de vanilie, pune un strat de biscuiti pe care ii inmoi in cafea.

Peste stratul de biscuiti, adauga ganache-ul de ciocolata pe care il nivelezi si pe el.

Apoi, da prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, o poti felia si servi.

Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
Prajitura Tosca
1:50 h

Prajitura Tosca

Ingrediente

Ou
4 bucata
Zahar
150 g
Zahar vanilat
1 plic
Mac
70 g
Faina
100 g
Galbenus
4 bucata
Zahar
125 g
Zahar vanilat
1 plic
Amidon
60 g
Lapte
500 ml
Unt
100 g
Frisca lichida
150 ml
Ciocolata
130 g
Cafea
150 ml
Biscuiti
120 g
Prajitura Tosca
55 min

Pasul 1

Pas 1 - Blat prajitura Tosca

Pregateste blatul astfel: pune intr-un bol ouale (care sunt la temperatura camerei), zaharul si mixeaza pana isi dubleaza volumul. Apoi, adauga zaharul vanilinat, macul si amesteca cu o spatula. La urma adauga faina pe care o incorporezi si pe ea usor.

Pregateste o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Adauga aluatul pregatit in tava si da la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 minute.

Cat timp este blatul la cuptor, pregateste crema de vanilie.

Ou: 4 bucata
Zahar: 150 g
Zahar vanilat: 1 plic
Mac: 70 g
Faina: 100 g
Prajitura Tosca
30 min

Pasul 2

Pas 2 - Crema prajitura Tosca

Pune un vas pe foc si adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si amesteca bine cu un tel. Dupa ce ai omogenizat totul, adauga amidonul si omogenizeaza din nou. Apoi, adauga laptele si amesteca continuu, la foc mic, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase.

Lasa pe foc pana se ingroasa crema (devine ca o ciulama).

Dupa ce ai luat crema de pe foc, transfer-o intr-un bol sau pe o suprafata intinsa (pune folie alimentara intr-o tava de copt, intinde crema de vanilie, acopera din nou cu folie alimentara si las-o la racit) pentru a se raci repede.

Cand s-a racit, pune untul (untul este la temperatura camerei) intr-un bol, spumeaza-l (mixeaza-l) si apoi adauga crema racita.

Dupa ce ai gata crema de vanilie, pregateste ganache-ul de ciocolata.

Galbenus: 4 bucata
Zahar: 125 g
Zahar vanilat: 1 plic
Amidon: 60 g
Lapte: 500 ml
Unt: 100 g
Prajitura Tosca
15 min

Pasul 3

Pas 3 - Ganache prajitura Tosca

Pune smantana pentru frisca intr-un vas si atunci cand este aproape de punctul de fierbere, adauga si ciocolata si omogenizeaza bine totul.

Transfera ganache-ul intr-un bol.

Intre timp, pregateste cafeaua si biscuitii si incepe sa montezi prajitura. 

Frisca lichida: 150 ml
Ciocolata: 130 g
Prajitura Tosca
10 min

Pasul 4

Pas 4 - Prajitura Tosca

Pentru a monta prajitura, foloseste forma blatului si cadrul.

Peste blat, pune crema de vanilie si  niveleaz-o foarte bine.

Peste crema de vanilie, pune un strat de biscuiti pe care ii inmoi in cafea.

Peste stratul de biscuiti, adauga ganache-ul de ciocolata pe care il nivelezi si pe el.

Apoi, da prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, o poti felia si servi.

Pofta buna!

Cafea: 150 ml
Biscuiti: 120 g
Prajitura Tosca

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4