meriți să fii surprins
Prajitura tavalita

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Cand ti-e dor de gustul copilariei, e cel mai indicat sa ai la indemana o reteta dulce si savuroasa, care iti aduce aminte de prajiturile mamei. Ti-am pregatit o reteta infailibila pentru prajitura tavalita.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
200 g g Zahar tos Zahar tos
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
3 bucati bucata Oua Ou
(mari)
150 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
250 g g Faina Faina
200 g g Unt Unt
250 g g Zahar Zahar
50 g g Cacao Cacao
100 ml ml Lapte Lapte
Esenta de rom Esenta de rom
(dupa gust)
200 - 300 g g Miez de nuca Miez de nuca
(macinata)

Prajitura tavalita

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(85)

Mod de preparare

Pasul 1

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 20x30cm. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Spumeaza untul, zaharul si vanilia, cu mixerul la viteza mare, 2-3 minute, pana untul devine aerat. Adauga ouale, amesteca bine. Pune ½ din cantitatea de lapte, amesteca. Adauga ½ din faina, amesteca. Repeta cu restul de lapte si faina, apoi praful de copt. Amesteca pana ai o compozitie omogena.

Toarna in tava pregatita si coace 25-30 min sau pana prajitura e rumenita si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat).

Lasa prajitura sa se raceasca in tava, la temperatura camerei, apoi rastoarna-o pe un platou.

Taie in 30 bucati egale. Da-le la congelator minim o ora inainte de glazurare. Este foarte important sa dai blatul la congelator, va fi mult mai usor de glazurat.

Blat prajitura tavalita

Pasul 2

Pentru glazura, topeste untul si zaharul intr-o craticioara, pana granulele de zahar nu se mai simt. Trage de pe foc, adauga lapte, cacao, rom. Amesteca foarte bine cu telul, pune pe foc alte 5 minute la foc mic.

Glazura trebuie sa fie calduta dar nu fierbinte.

Glazura prajitura tavalita

Pasul 3

Cu ajutorul a doua furculite, da fiecare cubulet de blat prin glazura, apoi tavaleste-l prin nuca macinata / fistic / nuca de cocos. Pune prajiturile pe hartie de copt pana se aseaza glazura.

Asamblare prajitura tavalita

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Sfaturi utile: Pe masura ce se raceste, glazura va deveni mai vascoasa. Nu trebuie decat sa o pui cateva secunde pe foc sau in cuptorul cu microunde. Daca doresti sa pregatesti prajitura din timp, poti sa tii blatul la congelator pana la 2 saptamani. O data ce ai taiat cubuletele si sunt bine racite, inveleste-le in hartie de copt si da-le la congelator. Cu 2 ore inainte de folosire, tine-le in frigider pentru a se decongela si le poti glazura. Prajitura tavalita este gata si, indiferent de varianta pe care o vei alege, cu nuca, nuca de cocos sau fistic, sunt sigura ca va fi pe gustul tuturor!

1 oferte

UntUnt
Unt
10.12 - 11.12
Stoc limitat!*
13,99Lei
Prajitura tavalita
60 min

Prajitura tavalita

Ingrediente

Unt
125 g
Zahar tos
200 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
Ou (mari)
3 bucata
Lapte
150 ml
Praf de copt
1 plic
Faina
250 g
Unt
200 g
Zahar
250 g
Cacao
50 g
Lapte
100 ml
Esenta de rom (dupa gust)
Miez de nuca (macinata)
200 - 300 g
Blat prajitura tavalita
40 min

Pasul 1

Blat prajitura tavalita

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 20x30cm. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Spumeaza untul, zaharul si vanilia, cu mixerul la viteza mare, 2-3 minute, pana untul devine aerat. Adauga ouale, amesteca bine. Pune ½ din cantitatea de lapte, amesteca. Adauga ½ din faina, amesteca. Repeta cu restul de lapte si faina, apoi praful de copt. Amesteca pana ai o compozitie omogena.

Toarna in tava pregatita si coace 25-30 min sau pana prajitura e rumenita si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat).

Lasa prajitura sa se raceasca in tava, la temperatura camerei, apoi rastoarna-o pe un platou.

Taie in 30 bucati egale. Da-le la congelator minim o ora inainte de glazurare. Este foarte important sa dai blatul la congelator, va fi mult mai usor de glazurat.

Unt: 125 g
Zahar tos: 200 g
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Ou (mari): 3 bucata
Lapte: 150 ml
Praf de copt: 1 plic
Faina: 250 g
Glazura prajitura tavalita
10 min

Pasul 2

Glazura prajitura tavalita

Pentru glazura, topeste untul si zaharul intr-o craticioara, pana granulele de zahar nu se mai simt. Trage de pe foc, adauga lapte, cacao, rom. Amesteca foarte bine cu telul, pune pe foc alte 5 minute la foc mic.

Glazura trebuie sa fie calduta dar nu fierbinte.

Unt: 200 g
Zahar: 250 g
Cacao: 50 g
Lapte: 100 ml
Esenta de rom (dupa gust)
Asamblare prajitura tavalita
10 min

Pasul 3

Asamblare prajitura tavalita

Cu ajutorul a doua furculite, da fiecare cubulet de blat prin glazura, apoi tavaleste-l prin nuca macinata / fistic / nuca de cocos. Pune prajiturile pe hartie de copt pana se aseaza glazura.

Miez de nuca (macinata): 200 - 300 g
Prajitura tavalita

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3