
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura tavalita
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 20x30cm. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Spumeaza untul, zaharul si vanilia, cu mixerul la viteza mare, 2-3 minute, pana untul devine aerat. Adauga ouale, amesteca bine. Pune ½ din cantitatea de lapte, amesteca. Adauga ½ din faina, amesteca. Repeta cu restul de lapte si faina, apoi praful de copt. Amesteca pana ai o compozitie omogena.
Toarna in tava pregatita si coace 25-30 min sau pana prajitura e rumenita si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat).
Lasa prajitura sa se raceasca in tava, la temperatura camerei, apoi rastoarna-o pe un platou.
Taie in 30 bucati egale. Da-le la congelator minim o ora inainte de glazurare. Este foarte important sa dai blatul la congelator, va fi mult mai usor de glazurat.

Pasul 2
Pentru glazura, topeste untul si zaharul intr-o craticioara, pana granulele de zahar nu se mai simt. Trage de pe foc, adauga lapte, cacao, rom. Amesteca foarte bine cu telul, pune pe foc alte 5 minute la foc mic.
Glazura trebuie sa fie calduta dar nu fierbinte.

Pasul 3
Cu ajutorul a doua furculite, da fiecare cubulet de blat prin glazura, apoi tavaleste-l prin nuca macinata / fistic / nuca de cocos. Pune prajiturile pe hartie de copt pana se aseaza glazura.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Sfaturi utile: Pe masura ce se raceste, glazura va deveni mai vascoasa. Nu trebuie decat sa o pui cateva secunde pe foc sau in cuptorul cu microunde. Daca doresti sa pregatesti prajitura din timp, poti sa tii blatul la congelator pana la 2 saptamani. O data ce ai taiat cubuletele si sunt bine racite, inveleste-le in hartie de copt si da-le la congelator. Cu 2 ore inainte de folosire, tine-le in frigider pentru a se decongela si le poti glazura. Prajitura tavalita este gata si, indiferent de varianta pe care o vei alege, cu nuca, nuca de cocos sau fistic, sunt sigura ca va fi pe gustul tuturor!