
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
303 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
150 g g | Unt Unt | |
0,5 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 linguri lingura | Cacao Cacao | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
1 linguri lingura | Smantana 20% Smantana 20% | |
6 bucati bucata | Albusuri Albus | |
250 g g | Zahar tos Zahar tos | |
250 g g | Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos | |
6 bucati bucata | Oua Ou | |
300 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
200 g g | Unt Unt | |
200 g g | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
50 g g | Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCremes cu cocos
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam toate ingredientele pentru foi si framantam pana avem un aluat omogen pe care il dam la rece 30 minute.
Intre timp pregatim stratul de cocos: batem albusurile spuma tare cu 250g zahar si adaugam nuca de cocos. Se amesteca bine cu spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma.
Ulterior, impartim aluatul in doua parti egale (ca sa fim siguri ca avem 2 foi egale, cantarim aluatul si il impartim in doua). Intindem prima foaie in tava, apoi intindem deasupra stratul de cocos si il nivelam cu spatula. Peste stratul de cocos asezam a doua foaie de aluat si dam totul la cuptorul incins la 160°C, timp de 30-35 minute.
Frecam galbenusurile cu faina, apoi adaugam laptele si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Punem la fiert pana crema se leaga, ca o budinca, pe care o lasam sa se raceasca foarte bine. Frecam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra, pana avem o spuma. Adaugam lingura cu lingura budinca racita si continuam sa amestecam, pana avem o crema omogena. Adaugam si nuca de cocos si amestecam.
Punem crema peste prajitura si nivelam cu spatula. Glazura de cacao este optionala. Decorati cu nuca de cocos si serviti! Pofta buna!