meriți să fii surprins
Cremes cu cocos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 linguri lingura Cacao Cacao
1 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
6 bucati bucata Albusuri Albus
250 g g Zahar tos Zahar tos
7 bucati bucata Oua Ou
3 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
350 g g Unt Unt
200 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
300 g g Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos

Cremes cu cocos

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru foi si framantam pana avem un aluat omogen pe care il dam la rece 30 minute.

Intre timp pregatim stratul de cocos: batem albusurile spuma tare cu 250g zahar si adaugam nuca de cocos. Se amesteca bine cu spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma.

Ulterior, impartim aluatul in doua parti egale (ca sa fim siguri ca avem 2 foi egale, cantarim aluatul si il impartim in doua). Intindem prima foaie in tava, apoi intindem deasupra stratul de cocos si il nivelam cu spatula. Peste stratul de cocos asezam a doua foaie de aluat si dam totul la cuptorul incins la 160°C, timp de 30-35 minute.

Frecam galbenusurile cu faina, apoi adaugam laptele si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Punem la fiert pana crema se leaga, ca o budinca, pe care o lasam sa se raceasca foarte bine. Frecam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra, pana avem o spuma. Adaugam lingura cu lingura budinca racita si continuam sa amestecam, pana avem o crema omogena. Adaugam si nuca de cocos si amestecam.

Punem crema peste prajitura si nivelam cu spatula. Glazura de cacao este optionala. Decorati cu nuca de cocos si serviti! Pofta buna!