
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Biscuiti Biscuiti | |
100 g g | Zahar Zahar | |
90 g g | Cacao Cacao | |
240 ml ml | Lapte Lapte | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
0,5 sticle sticla | Rom Rom | |
150 g g | Unt Unt | |
100 g g | Rahat cu aroma de fructe Rahat cu aroma de fructe | |
50 g g | Stafide Stafide | |
50 g g | Miez de nuca Miez de nuca |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalam de biscuiti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pune biscuitii intr-un chopper si marunteste-i, dar nu foarte fin. Pot ramane si bucati mai mari.
Pune un vas pe foc, la foc mediu si adauga zahar, cacao si amesteca cu un tel. Apoi, adauga si laptele si amesteca din nou pana se omogenizeaza. Amesteca continuu pana cand sosul de ciocolata da in cateva clocote. Opreste focul si adauga zaharul vanilinat, esenta de rom si untul. Amesteca bine pana se topeste untul si apoi transfera sosul de ciocolata intr-un bol.
In bolul cu biscuiti maruntiti, adauga rahatul taiat cubulete, stafidele, nucile tocate marunt si sosul de ciocolata pregatit mai devreme. Amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Apoi, incepe sa formezi salamul de biscuiti. Vor iesi 2 bucati.
Foloseste hartie de copt sau folie alimentara. Imparte compozitia in 2 parti egale si pune jumatate din compozitie pe hartia de copt sau folia alimentara si incepe sa rulezi. Strange hartia sau folia foarte bine la capete si ruleaza usor astfel incat sa dai salamului o forma cat mai rotunda.
Repeta procedeul si pentru cel de-al doilea salam.
Dupa ce ai rulat ambele bucati, mai lasa-le putin sa se raceasca si apoi da-le la frigider pentru a se intari si raci complet. Sunt calde datorita sosului de ciocolata.
Inainte de servire, poti pudra cu zahar pudra si / sau cu cacao (poti face unul cu zahar pudra si altul cu cacao).
Pofta buna!