meriți să fii surprins
Salam de biscuiti cu ciocolata alba si fistic

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Unt Unt
100 g g Caise deshidratate Caise deshidratate
100 g g Fistic Fistic
100 g g Stafide Stafide
10 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
250 g g Biscuiti cu ovaz Biscuiti cu ovaz
500 g g Ciocolata alba Ciocolata alba

Salam de biscuiti cu ciocolata alba si fistic

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(0)

Mod de preparare

Mai intai rupem biscuitii in bucatele mici, curatam fisticul de coaja si fie il tocam marunt, fie il lasam intreg, in functie de preferinte. Tinem stafidele la rehidratare, in apa calduta cu esenta de rom, apoi le scurgem folosind o sita.

Amestecam biscuitii, fisticul si nucile uscate. Separat, intr-o craticioara cu fund dublu sau pe baie de abur, topim ciocolata alba taiata grosier si untul, amestecand foarte des cu spatula. Turnam amestecul de ciocolata fierbinte peste biscuiti si fructe si amestecam. Lasam sa se raceasca 30 minute la temperatura camerei.

Intindem o folie de plastic pe masa de lucru si, cu mainile usor umede, modelam salamul de biscuiti. Il nivelam si il strangem binecu ajutorul foliei alimentare, apoi il dam la rece cel putin 4-5 ore inainte de servire.