
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
150 g g | Unt Unt | |
100 g g | Caise deshidratate Caise deshidratate | |
100 g g | Fistic Fistic | |
100 g g | Stafide Stafide | |
10 ml ml | Esenta de rom Esenta de rom | |
250 g g | Biscuiti cu ovaz Biscuiti cu ovaz | |
500 g g | Ciocolata alba Ciocolata alba |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalam de biscuiti cu ciocolata alba si fistic
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai rupem biscuitii in bucatele mici, curatam fisticul de coaja si fie il tocam marunt, fie il lasam intreg, in functie de preferinte. Tinem stafidele la rehidratare, in apa calduta cu esenta de rom, apoi le scurgem folosind o sita.
Amestecam biscuitii, fisticul si nucile uscate. Separat, intr-o craticioara cu fund dublu sau pe baie de abur, topim ciocolata alba taiata grosier si untul, amestecand foarte des cu spatula. Turnam amestecul de ciocolata fierbinte peste biscuiti si fructe si amestecam. Lasam sa se raceasca 30 minute la temperatura camerei.
Intindem o folie de plastic pe masa de lucru si, cu mainile usor umede, modelam salamul de biscuiti. Il nivelam si il strangem binecu ajutorul foliei alimentare, apoi il dam la rece cel putin 4-5 ore inainte de servire.