meriți să fii surprins
Bradulet de Craciun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

15 g g Esenta de portocale Esenta de portocale
300 g g Coaja de portocala Coaja de portocala
500 g g Frisca Frisca
100 g g Unt Unt
800 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
15 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
15 g g Praf de copt Praf de copt
80 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
550 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
150 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Lamai Lamaie
6 bucati bucata Oua Ou
500 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
1600 g g Branza moale Branza moale
(sarata )

Bradulet de Craciun

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(4)

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, apoi se rade coaja de lamaie. Atentie! Se utilizeaza numai partea galbena sau verde, de exterior, a lamaii, nu cea alba, dinspre interior, care este amara. Se pune coaja rasa intr-un bol alaturi de galbenusuri si de zahar. Se amesteca temeinic cu ajutorul unui tel, dupa care se adauga 600 g de urda si 2 linguri de zeama de lamaie.

Separat, se bat albusurile cu un strop de sare, pana devin ferme si se adauga faina, apoi se adauga, incet-incet, compozitiei, impreuna cu 100 g de ciocolata amaruie. Se lasa intregul amestec timp de 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade, intr-o tava invelita in foaie de copt.

Separat, se face crema pentru umplutura din: 1 kg de urda, frisca batuta, coji de portocale, restul de ciocolata amarauie si esenta de portocale si migdale. Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, iar apoi se taie in doua felii. Intre cele doua felii, se pune crema de urda. Se decupeaza in forma unui bradulet de Craciun. Se topesc in bain-marie ciocolata alba cu untul, apoi se pun ca glazura peste braduletul de Craciun. Buon appetito e Buon Natale!

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.