
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBradulet de Craciun
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri, apoi se rade coaja de lamaie. Atentie! Se utilizeaza numai partea galbena sau verde, de exterior, a lamaii, nu cea alba, dinspre interior, care este amara. Se pune coaja rasa intr-un bol alaturi de galbenusuri si de zahar. Se amesteca temeinic cu ajutorul unui tel, dupa care se adauga 600 g de urda si 2 linguri de zeama de lamaie.
Separat, se bat albusurile cu un strop de sare, pana devin ferme si se adauga faina, apoi se adauga, incet-incet, compozitiei, impreuna cu 100 g de ciocolata amaruie. Se lasa intregul amestec timp de 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade, intr-o tava invelita in foaie de copt.
Separat, se face crema pentru umplutura din: 1 kg de urda, frisca batuta, coji de portocale, restul de ciocolata amarauie si esenta de portocale si migdale. Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, iar apoi se taie in doua felii. Intre cele doua felii, se pune crema de urda. Se decupeaza in forma unui bradulet de Craciun. Se topesc in bain-marie ciocolata alba cu untul, apoi se pun ca glazura peste braduletul de Craciun. Buon appetito e Buon Natale!
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.